Την εξαίρεση του δικαστηρίου ζήτησε ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, ο οποίος είχε εκλεγεί με την Χρυσή Αυγή. Μετά την εξέλιξη αυτή η δίκη διεκόπη για μισή ώρα.

Στην αίθουσα προσήλθε ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης προκειμένου να αναλύσει την ένστασή του. Ο κ. Πλεύρης ζήτησε την εξαίρεση του συνόλου της έδρας με εξαίρεση την εισαγγελέα, Αδαμαντία Οικονόμου.

«Ερχόμενος στο δικαστήριο σχημάτισα την εντύπωση ότι προέρχομαι σε δικαστήριο της γαλλικής επανάστασης, ζητώ από το δικαστήριό σας να εξασφαλισθεί η σωματική μου ακεραιότητα», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει επηρεασμός του δικαστηρίου σας από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, από όλα τα πολιτικά κόμματα, από όλα τα μέσα ενημέρωσης. Γι’ αυτό και διακυβεύεται η αμεροληψία του δικαστηρίου».

Σημείωσε ακόμα ότι: «Έχουμε την υπόνοια ότι έχετε επηρεαστεί από άλλους θεσμούς, κατά παράβαση της ανεξαρτησίας των θεσμών. Εντός του κοινοβουλίου αναρτήθηκαν πανό δεν είναι αθώοι».

Τόνισε δε ότι: «Η δίκη ήταν ποινική και μετατράπηκε σε πολιτική». Επίσης ο Κωνσταντίνος Πλεύρης είπε «το δικαστήριο σας είναι αμιγώς ποινικό, δεν δικάζετε ούτε τον φασισμό ούτε τη δικαιοσύνη (…) Δεν υπάρχει νόμος που να τιμωρεί τους φασίστες».

Συμπλήρωσε ακόμα: «Το δικαστήριο σας δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν έχει επηρεαστεί από το κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση και τα πολιτικά κόμματα. Ήμουν ο πρώτος που κατηγόρησα την Χρυσή Αυγή για αξιόποινες πράξεις. Δεν ανήκω στη Χρυσή Αυγή».

Κατήγγειλε πολιτικές παρεμβάσεις ο Λαγός

Ο Λαγός στην ένστασή του κατήγγειλε πολιτικές παρεμβάσεις ακόμα και του ίδιου του Πρωθυπουργού και πως στη διαδικασία παραβιάστηκε το τεκμήριο αθωότητάς του.