Παρά τις πληροφορίες που ήθελαν ότι το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα ανακοινώνει την απόφαση επί των ελαφρυντικών για τους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής σήμερα το απόγευμα, Παρασκευή,  η συνεδρίαση διεκόπη για το πρωί της Δευτέρας, οπότε και η απόφαση θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

Ως το μεσημέρι σήμερα, ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης για τα ελαφρυντικά που ζητούν οι εντολείς τους και το δικαστήριο διέκοψε για να ανακοινωθεί η απόφασή του επί των σχετικών αιτημάτων των κατηγορουμένων, στις 10 το πρωί της Δευτέρας.

ι συνήγοροι των πρώην βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής έφεραν στην αίθουσα όλα τους τα επιχειρήματα με σκοπό την ελάφρυνση των ποινών τους.

Η υπεράσπιση Μιχαλολιάκου αναφέρθηκε στο κοινοβουλευτικό και κοινωνικό του έργο, στη συγγραφή βιβλίου και εκφράστηκε με επικριτικά για τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί την πρώτη ημέρα της έκδοσης της απόφασης έξω από το δικαστήριο, κάνοντας λόγο για «ξυπόλητους Έλληνες που βρέθηκαν έξω και φωνάζανε».

Το δικαστηρίο έκρινε ένοχο τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής για τα αδικήματα, όπως είναι αυτά της ένταξης, συμμετοχής και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης καθώς και της παράνομης κατοχής όπλων με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν έχει δώσει σημεία ζωής μέχρι στιγμής και εμφανίζεται μόνο μέσω των social media.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί το πρωί της Δευτέρας, οπότε το δικαστήριο θα κρίνει αν υπάρχουν  ή όχι ελαφρυντικά για τους καταδικασθέντες και στη συνέχεια θα προχωρήσει στο επόμενο στάδιο που είναι οι ανακοίνωση των ποινών που θα επιβληθούν σε όσους κριθούν ένοχοι με ή χωρίς ελαφρυντικά.

Επίσης θα αποφασιστεί αν θα χορηγηθεί ή όχι αναστολή στην εκτέλεση των ποινών που επιβληθού σε όσους κριθούν ένοχοι μέχρι τη δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Για την αναστολή ή όχι απαιτείται και πάλι πρόταση της εισαγγελέως καθώς και αγορεύσεις των συνηγόρων της υπεράσπισης.