Καταστάσεις που θυμίζουν άλλες εποχές, και συγκεκριμένα Μεσοπόλεμο και πίσω, λαμβάνουν χώρα στη "Διάσκεψη του Βερολίνου".

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ηγέτες των δύο αντιμαχόμενων πλευρών στη Λιβύη, Χάφταρ και Σάρατζ, δεν θα λάβουν μέρος στις διαπραγματεύσεις αλλά θα καλεστούν από την Μέρκελ, τον Πούτιν, τον Ερντογάν και τους υπολοίπους να παρευρεθούν, όταν "οι μεγάλοι" θα έχουν συμφωνήσει στο τελικό ανακοινωθέν.

Αρχικά η κα Μέρκελ θα έχει κατ' ιδίαν συνομιλίες με τον γάλλο Πρόεδρο Μακρόν, στη συνέχεια θα καλωσορίσει τους υπόλοιπους συμμετέχοντες και μετά θα ξεκινήσει η "Διάσκεψη".

Στη "Διάσκεψη του Βερολίνου" θα λάβουν μέρος ο γάλλος Πρόεδρος Μακρόν, ο ρώσος Πρόεδρος Πούτιν, ο τούρκος Πρόεδρος Ερντογαν, ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Πομπέο, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αλ-Σίσι, και εκπρόσωποι από Μ. Βρετανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιταλία,  Αλγερία, τα Ηνωμένα Έθνη, Ευρωπαϊκή Ένωση,  Αφρικανική Ένωση και τον Αραβικό Σύνδεσμο.

Όπως καταλαβαίνουν όλοι, 74 χρόνια από τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ήταν αρκετά ώστε να γυρίσουμε και πάλι στη Φεουδαρχία και στον υποχωριτισμό απέναντι στις γερμανικές απαιτήσεις.

Ναι όλως τυχαίως, και πάλι η κορύφωση του υποχωριτισμού απέναντι στις γερμανικές επιθυμίες και επιδιώξεις λαμβάνει χώρα σε γερμανικό έδαφος: Στο Βερολίνο...

ι "Διάσκεψη του Βερολίνου" το 2020, τι "Διάσκεψη του Μονάχου" το 1938.