Αμφιλεγόμενες οι πληροφορίες για την υγεία του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν είναι ακόμη εντελώς «εκτός κινδύνου», αλλά η ομάδα των θεραπόντων ιατρών του εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία.

«Η κατάσταση του προέδρου Τραμπ συνεχίζει να εξελίσσεται καλά, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο μετά τη διάγνωση», διαβεβαίωσε ο Κόνλεϊ.

Ο Τραμπ έχει εισαχθεί σε ειδική πτέρυγα του στρατιωτικού νοσοκομείου στη Βηθέσδα (στο Μέριλαντ), σε μικρή απόσταση από την Ουάσινγκτον.

Ο Τραμπ «πέρασε μεγάλο μέρος του απογεύματος ασκώντας τα καθήκοντά του, και σηκώθηκε και κινήθηκε στο δωμάτιό του χωρίς δυσκολία», ανέφερε ο Κόνλεϊ, διαβεβαιώνοντας πως ο αμερικανός πρόεδρος παραμένει απύρετος.

Νωρίτερα όμως, πηγή προσκείμενη στην αμερικανική προεδρία είχε δηλώσει πως οι ενδείξεις του Τραμπ ήταν «ανησυχητικές», προκαλώντας αναστάτωση, καθώς ο επικεφαλής ιατρός του Λευκού Οίκου παρουσιάζει εντελώς αντίθετη εικόνα.

Ο ίδιος ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, παρότι διαβεβαίωσε με βίντεο στο Twitter, το οποίο όμως δεν είναι σαφές το πότε μαγνητοσκοπήθηκε, ότι αισθάνεται «πολύ καλύτερα» και αναμένει να «επιστρέψει σύντομα» στην Ουάσινγκτον.

[embed]https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1312525833505058816[/embed]

Στον Τραμπ χορηγήθηκε χθες Σάββατο η δεύτερη δόση του φαρμάκου ρεμδεσιβίρη, που χρησιμοποιείται πειραματικά για την αντιμετώπιση της COVID-19. Σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν έχει διαπιστωθεί καμία επιπλοκή ούτε παρενέργεια.