Να επιτεθούν ταχύτατα προς κατάληψη της Τρίπολης, είναι η εντολή του στρατηγού Χαφτάρ προς τις δυνάμεις του, καθώς αυτή θεωρείται η "μάχη των μαχών" για την εξουσία στη Λιβύη.

Οι δηλώσεις αυτές του στρατηγού έγιναν προς το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια, στο οποίο έκανε διάβημα προς τον λαό της Λιβύης.

Ο Χαφτάρ ηγείται του Λιβυκού Εθνικού Στρατού ο οποίος κυριαρχεί στα ανατολικά της χώρας και είχε δοκιμάσει και τον Απρίλιο να καταλάβει την Τριπολη , αλλά σταμάτησε στα περίχωρα της πόλης.Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός ελέγχει αυτή τη στιγμή περίπου το 90% του εδάφους της Λιβύης

Ο στρατηγός είπε πως «Θα αποκαταστήσουμε την αγαπημένη πατρίδα. Αφότου η τρομοκρατία σχεδόν κατέστρεψε την ενότητά της και την έθραυσε αν δεν υπήρχαν οι θυσίες των μαρτύρων μας και οι ευγενείς φυλές που αγωνίστηκαν γι' αυτήν».

lockquote class="twitter-tweet">

dir="ltr" lang="en">Libyan National Army Commander Khalifa Haftar orders his forces to begin advancing toward Tripoli and adds that gunmen in the city will be provided with immunity in exchange for laying down their arms, the Libyan general says during a televised address.https://t.co/qYagKVixTt

? Al Arabiya English (@AlArabiya_Eng) December 12, 2019

cript async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">