Μετά από μέρες, επιβαιώθηκε από διεθνή ΜΜΕ και ειδικούς αναλυτές ότι τα βίντεο και οι φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει και δείχνουν ένα πλοίο «ίδιο» με το Moskva να καίγεται απ' άκρη σε άκρη, είναι όντως το «καμάρι» του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, λαβωμένο θανάσιμα από ουκρανικούς πυραύλους.

Γύρω από το πληγωμένο σκαρί, ρυμουλκά προσπαθούν να σώσουν πλήρωμα και ό,τι άλλο είναι δυνατό.

frame id="molvideoplayer" title="MailOnline Embed Player" src="https://www.dailymail.co.uk/embed/video/2665207.html" width="698" height="573" frameborder="0" scrolling="no" allowfullscreen="allowfullscreen">

Η Daily mail, αλλά και ο independent, που επικαλούνται ειδικούς αναλυτές επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για το Moskva και ότι οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι αυθεντικά.

Πάντως ενώ οι Ρώσοι έκαναν λόγο ότι το πλοίο τους βυθίστηκε κατά τη διάρκεια ρυμούλκησης εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών και της θαλασσοταραχής που υπήρχε, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να υπάρχει στη φωτογραφία, κάτι που σημαίνει ότι οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες σχεδόν αμέσως μετά το χτύπημα που δέχτηκε.

2>Η ανάλυση των ειδικών

πίσης οι ειδικοί λένε από την ανάλυση των φωτογραφιών του διαλυμένου σκαριού, ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ισχύουν τα όσα λένε οι Ουκρανοί, δηλαδή ότι το Moskva χτυπήθηκε από δυο Ουκρανικούς πύραυλους Neptune.

lockquote class="twitter-tweet">

dir="ltr" lang="en">***BREAKING*** -> https://t.co/JfGRiqMVf6#Moskva Sinking: Images Reveal Once Powerful Russian Navy Ship On Fire

rst analysis shows fire aft of Vulkan missiles and ahead of S-300 missiles, Possibly this is before a larger explosion

First analysis, caveats apply, OSINT pic.twitter.com/b4FbBHsxLo

— H I Sutton (@CovertShores) April 17, 2022

cript async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

lockquote class="twitter-tweet">

dir="ltr" lang="en">#war Photo of the damaged cruiser Moskva in the Black Sea in 15 April 2022.⚠️

rst impressions of this shocking photo. Life-saving equipment (rescue rafts) on board are missing, which means they were dropped into the water during the rescue operation./1 pic.twitter.com/WREeqmSvtA

? Capt(N) (@Capt_Navy) April 17, 2022

cript async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

Ο ειδικός ερευνητής Sidharth Kaushal του Royal United Services Institute (RUSI) που μίλησε στον Independent είπε χαρακτηριστικά: «Εξέτασα τις εικόνες και είναι του Moskva. Η τοποθέτηση του ραντάρ (ορατό στη φωτογραφία), τα κάνιστρα για πυραύλους επιφάνειας αέρος και επιφάνειας-εδάφους και η γάστρα φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι είναι καταδρομικό κλάσης Slava και επομένως πρέπει να είναι το Moskva».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ