Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στολτενμπεργκ θα βρεθεί αύριο στην Αθήνα όπου θα έχει επίσημες συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς και με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Στο γεύμα που θα παραθέσει ο Νίκος Δένδιας προς τιμήν του ΓΓ του ΝΑΤΟ θα παρακαθήσει και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα ο κ. Στόλτενμπεργκ βρέθηκε στην Άγκυρα όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο, τον Υπουργό Εξωτερικών και τον Υπουργό Άμυνας της χώρας.

Μετά την εξαιρετικά τουρκόφιλη στάση του κ. Στόλτενμπεργκ κατά το τελευταία διάστημα, το tweet του μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο θα μπορούσε να θεωρηθεί μέχρι και “εχθρικό” προς την Τουρκία. Χωρίς την παραμικρή αναφορά στις προκλήσεις της Τουρκίας προς την Ελλάδα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ έγραψε: «Καλή συνάντηση σήμερα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν στην Άγκυρα. Συζητήσαμε πολλά θέματα. Συζητήσαμε τον μηχανισμό αποφυγής συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή. Η ελπίδα μου είναι πως αυτό θα δημιουργήσει χώρο για διπλωματικές επαφές»: