Τέσσερεις τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι κοντά στα πρώην γραφεία του Charlie Hebdo στο Παρίσι εκεί όπου έγινε η επίθεση το 2015. ΑΠό την επίθεση τραυματίστηκαν 4 άτομα.

lockquote class="twitter-tweet">

dir="ltr" lang="en">Paris stabbing: Multiple people injured in attack near Charlie Hebdo offices

LEAST four people have been injured in a knife attack in Paris near the former office where the Charlie Hebdo attack took place five years ago.

t; https://t.co/6oqYvPfpxa pic.twitter.com/MtuEqLp7cR

— Vicky (@2tweetaboutit) September 25, 2020

cript async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

Ένας δράστη συνέλαβαν οι αρχές στην πλατεία Βαστίλης μετά από ανθρωποκυνηγητό.

Η αρχική πληροφορία μιλούσε για δύο δράστες αλλά τώρα πιστεύεται πως ο δράστης ήταν ένας και έδρασε μόνος. Συνεχίζουν όμως να υπάρχουν αναφορές για ακόμα ένα άτομο το οποίο κατάφερε να διαφύγει με το μετρό.

Το μαχαίρι με το οποίο έγινε η επίθεση περιγράφεται από αυτόπτες μάρτυρες ως μπαλτάς ή ματσέτα, το οποίο σημαίνει πως ο δράστης είχε σκοπό ξεκάθαρα να σκοτώσει πολλούς ανθρώπους.

lockquote class="twitter-tweet">

dir="ltr" lang="en">#BREAKING: Manhunt underway for male suspect following knife attack in 11th arrondissement of Paris near former offices of satirical magazine Charlie Hebdo; armed police deployed pic.twitter.com/UfEPEZgwwY

? I.E.N. (@BreakingIEN) September 25, 2020

cript async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

Όλη η περιοχή στη κοντά στο σταθμό Μετρό Richard Lenoir, έχει αποκλειστεί.

Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, δύο από τους τραυματίες βρίσκονται σε «εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση».

Το κίνητρο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ούτε αν η επίθεση σχετίζεται με την επίθεση που είχε γίνει το 2015 στο περιοδικό. Σημειώνεται πως αυτές τις μέρες είναι σε εξέλιξη η δίκη για εκείνη την επίθεση η οποία κόστισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους, στελέχη του περιοδικού. Μετά την επίθεση το περιοδικό μετακόμισε σε άλλα γραφεία.

Άμεση ενημέρωση λαμβάνει συνεχώς ο γάλλος Πρόεδρος Μακρόν ενώ ο Δήμαρχος του παρισιού έδωσε εντολή χιλιάδες μαθητές να μείνουν στα σχολεία τους μέχρι το όλο συμβάν να θεωρηξή λήξαν.