Η διπλωματική γλώσσα ανάμεσα στην Γαλλία και στην Τουρκία φαίνεται πως έχει σταματήσει πλέον να ισχύει.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η διπλωματική συντάκτρια  του militaire.gr, Κύρα Αδάμ: «Σύμφωνα με απολύτως ακριβείς διπλωματικές πληροφορίες, οι εμπρηστικές δηλώσεις Τζασίν προκάλεσαν την αστραπιαία αντίδραση του Προέδρου της Γαλλίας Ε. Μακρόν , ο οποίος τηλεφώνησε το μεσημέρι στον Πρόεδρο Τραμπ, ζητώντας του «να μαζέψει τον Ερντογάν» διότι εκτός των άλλων η «Τουρκία δεν προσφέρει τίποτα στον Δυτικό Κόσμο». Διαφορετικά, πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, όλοι θα «ψάχνουν να βρουν που πέφτει η Τουρκία. Διότι ο Τζασίν πρέπει να είναι τρελός αν νομίζει ότι μπορεί να βυθίσει το Σαρλ Ντε Γκωλ»

Όπως επίσης αναφέρει η έγκυρη δημοσιογράφος, λίγο αργότερα ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε ο ίδιος ξανά τον Γάλλο πρόεδρο και του ζήτησε να πέσουν οι τόνοι με την πρόταση να μην πλεύσει το γαλλικό αεροπλανοφόρο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ταυτόχρονα ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν τηλεφώνησε δύο φορές στην Άγκελα Μέρκελ με το ίδιο ακριβώς αίτημα, να μην πλεύσει δηλαδή το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ Ανατολική Μεσόγειο.