Η ιδιαίτερη αύξηση των πληθυσμών αρουραίων που μεταναστεύουν σε κατοικημένες περιοχές και στα προάστια σε σχέση με την εποχή προ-καραντίνας παρατηρείται στο Λονδίνο, έχει ως αποτέλεσμα την ανησυχία των αρχών.

Αυτό που παρατηρείται μάλιστα είναι η μεγάλη αύξηση σε αρουραίους που μεταφέρονται σε κήπους και σπίτια, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση ηλικιωμένης στις οποίας τον κήπο είχαν εγκατασταθεί περίπου 15 αρουραίοι.

Καθώς πολλά εστιατόρια και κτίρια γραφείων στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης του Λονδίνου παραμένουν κενά λόγω του διαρκούς lockdown, οι αρουραίοι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν σε περισσότερες κατοικημένες περιοχές προς αναζήτηση τροφής.

ι οικογένειες πλέον περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι - και τρώνε όλα τα γεύματά τους εκεί - κι αυτό έχουν οδηγήσει σε αύξηση των απορριμμάτων, γεγονός που δελεάζει τους αρουραίους ώστε να μεταναστεύσουν στα περίχωρα.

ι εξολοθρευτές τρωκτικών διαπίστωσαν αύξηση των κλήσεων για απολυμάνσεις και κατοικίες και εξηγούν και αυτοί πως οι αρουραίοι όντως μεταναστεύουν σε κατοικημένες περιοχές επειδή εκεί υπάρχει πλέον επάρκεια τροφής.

Γεγονός είναι πάντως πως ο πληθυσμός των αρουραίων πολλαπλασιάζεται με τρομερή ταχύτητα, καθώς μόνο ένα ζευγάρι αρουραίων σε ηλικία αναπαραγωγής μπορεί να φέρει στον κόσμο ακόμα και 1.250 "μωρά" μέσα σε ένα χρόνο.

 

style="text-align: right;">edition.cnn.com