Την απώλεια της μητέρας του γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε.

«Την Τετάρτη 13 Μαΐου, η αγαπημένη μας, η αγαπημένη μου μητέρα, Μίκε Ρούτε-Ντίλιγκ, πέθανε σε ηλικία 96 ετών», ανέφερε στη λιτή ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός.

Ο Ρούτε έχασε τη μητέρα του πρόσφατα. Ωστόσο δεν μπόρεσε να την επισκεφθεί τις εβδομάδες πριν πεθάνει, λόγω της καραντίνας.

Η είδηση έρχεται σε μία περίοδο που στη Βρετανία έχει ξεσπάσει πολιτική θύελλα καθώς το «δεξί χέρι» του Μπόρις Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς, αγνόησε την απαγόρευση μετακινήσεων και ταξίδεψε σε απόσταση 400 χιλιομέτρων από το Λονδίνο, μέχρι το σπίτι των γονιών του, μολονότι φοβόταν ότι είχε προσβληθεί από την Covid-19.

Τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ρούτε δεν μπόρεσε να επισκεφθεί την 96χρονη μητέρα του επί εβδομάδες, πριν από τον θάνατό της.

Η Μίκε Ρούτε-Ντίλινγκ ζούσε εδώ και πολλά χρόνια σε έναν οίκο ευγηρίας στη Χάγη και άφησε την τελευταία της πνοή στις 13 Μαΐου, ενώ όπως έγινε γνωστό ο θάνατός της δεν σχετίζεται με την πανδημία.

Εκπρόσωπος του Ολλανδού πρωθυπουργού, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, είπε ότι ο Ρούτε τηρούσε «όλες τις οδηγίες» που εφαρμόστηκαν στη χώρα για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.