Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε την έναρξη μιας γαλλο-γερμανικής πρωτοβουλίας η οποία θα έχει ως στόχο την μεταφορά ανηλίκων από τη Μόρια σε άλλες περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε συνέντευξη τύπου την οποία παραχώρησε η Γερμανίδα καγκελάριος στο Βερολίνο τόνισε πως Γαλλία και Γερμανία θα συμμετάσχουν και ελπίζει να υπάρξουν και άλλες χώρες οι οποίες θα λάβουν μέρος.

Η Γερμανίδα πολιτικός εξέφρασε την ελπίδα της ότι η τραγωδία που έγινε στον καταυλισμό της Μόριας θα πρέπει επιτέλους να ωθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να συμφωνήσει σε μία κοινή μεταναστευτική πολιτική.

Την ίδια ακριβώς στιγμή ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Alexander Van der Bellen με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητάει την υποδοχή από την Αυστρία προσφύγων από το ΚΥΤ της Μόριας

lockquote class="twitter-tweet">

dir="ltr" lang="de">Unser Europa sollte Kontinent des Friedens & der Menschenrechte sein. Es ist erschütternd, dass in diesem, unserem gemeinsamen Europa, tausende Menschen, gestrandet auf der Flucht vor Krieg, Verfolgung und Folter, jahrelang in menschenunwürdigen Bedingungen hausen müssen. (1/3)

? A. Van der Bellen (@vanderbellen) September 10, 2020