Aντιμέτωπη με ένα σκληρό lockdown θα βρεθούν οι πολίτες της Γαλλίας. Συγκεκριμένα τα μέτρα που ισχύουν σήμερα τοπικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού θα επεκταθούν από το Σάββατο σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Οι περιορισμοί θα ισχύσουν για τουλάχιστον έναν μήνα. «Θα χάσουμε τον έλεγχο αν δεν ενεργήσουμε τώρα», προειδοποίησε ο Γάλλος πρόεδρος.

 

«Είναι η καλύτερη λύση για να επιβραδύνουμε τον ιό», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Μακρόν.

Συγκεκριμένα, ο Μακρόν ανακοίνωσε ότι τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που ισχύουν ήδη σε 19 περιοχές της Γαλλίας θα επεκταθούν, από το Σάββατο, σε ολόκληρη τη μητροπολιτική περιοχή για τέσσερις εβδομάδες.

Ειδικότερα:

απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 7 μ.μ. θα ισχύσει παντού

τηλεργασία θα συστηματοποιηθεί

α καταστήματα θα είναι κλειστά σε ολόκληρη τη μητροπολιτική περιοχή

λείνουν για τρεις εβδομάδες νηπιαγωγεία, σχολεία, κολέγια και γυμνάσια. Η σχολική περίοδος θα αναπροσαρμοστεί.

την τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι φοιτητές θα μπορούν να πηγαίνουν στο πανεπιστήμιο μια ημέρα την εβδομάδα

 

https://youtu.be/vuh7dULNvhs

 

https://youtu.be/fcLsqX-rZgM

Σε ό,τι αφορά τα ταξίδια, οι πολίτες που επιθυμούν να αλλάξουν περιοχή για να απομονωθούν θα μπορούν να το κάνουν αυτό το Σαββατοκύριακο και το Πάσχα. Επίσης θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να επιστρέψουν όσοι Γάλλοι ζουν στο εξωτερικό και θέλουν να γυρίσουν.

Ως διέξοδο ο Μακρόν έδειξε τον εμβολιασμό. «Υπήρξαν καθυστερήσεις, υπήρξαν πράγματα που έχουμε διορθώσει. Τις επόμενες εβδομάδες όμως θα επιταχύνουμε περαιτέρω τον αριθμό των δόσεων που λαμβάνουμε και θα γίνουμε σταδιακά η πρώτη ήπειρος όσον αφορά την παραγωγή εμβολίων» είπε.

https://twitter.com/EmmanuelMacron/status/1377319892706324480