Σε δημοσκόπηση που διεξήγαγε το τηλεοπτικό δίκτυο MTV3, τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων χαρακτήρισαν την έξοδό της «σοβαρό σφάλμα».

«Παραστράτησε» η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν, η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με έντονες επικρίσεις, επειδή εθεάθη σε μπαρ, παρά το γεγονός ότι είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού.

Η Φινλανδή πρωθυπουργός μία από τις νεότερες επικεφαλής κυβερνήσεων παγκοσμίως, ζήτησε  συγγνώμη, αφότου ένα περιοδικό δημοσίευσε φωτογραφίες της σε μπαρ του Ελσίνκι, λίγες ώρες μετά τη θετική διάγνωση με κορονοϊό του υπουργού Εξωτερικών της Πέκα Χάβιστο.

Σύμφωνα με την Σάνα Μάριν, το περιβάλλον της είχε επιβεβαιώσει, σε πρώτη φάση, ότι οι  οδηγίες για τον κορονοϊό, που βρίσκονται σε ισχύ, δεν την υποχρέωναν να τεθεί σε απομόνωση, παρά το γεγονός ότι είχε έρθει σε επαφή με πρόσωπο που είχε μολυνθεί από τη νόσο.

«Θα έπρεπε να επιδείξω μεγαλύτερη διακριτικότητα και να επαναβεβαιώσω τις οδηγίες, που μου είχαν δοθεί. Λυπάμαι πραγματικά που δεν κατάλαβα ότι έπρεπε να το κάνω», δήλωσε η ηγέτιδα του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στο Facebook.

Σε δημοσκόπηση που διεξήγαγε το τηλεοπτικό δίκτυο MTV3, τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων χαρακτήριζαν την έξοδό της «σοβαρό σφάλμα».

Η αντιπολίτευση αποδοκίμασε επίσης σφόδρα την επικεφαλής της κυβέρνησης που δεν είδε ένα μήνυμα στο κινητό της κατά τη διάρκεια της νύχτας, το οποίο την ενημέρωνε ότι έπρεπε τελικά να τεθεί σε απομόνωση.