Ο συνταξιούχος Τούρκος στρατηγός Αντνάν Ταντρίβερτι είναι ο ιδρυτής της τουρκικής εταιρίας ασφαλείας "SADAT International Defense Consulting" και είναι ο βασικός σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν από τον Αύγουστο του 2016.

Ο Ταντρίβερτι μίλησε σε ένα συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη με τίτλο "Διεθνές Συνέδριο για τις εθνοτικές διακρίσεις στο Ισραήλ: Διαστάσεις, Εφαρμογές και τρόποι αντιμετώπισης" το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Νοεμβρίου του 2019 στο ξενοδοχείο Mariott στην περιοχή Σισλί της Κωνσταντινούπολης.

Το συνέδριο αυτό διοργανώθηκε από την "Ένωση ΜΚΟ του Ισλαμικού Κόσμου".

Σύμφωνα με όσα μεταδιδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, Anadolu, κατά την ομιλία του στο συνέδριο, ο Ταντρίβερτι  είπε πως "ήταν αδύνατον ο ισλαμικός κόσμος να εγκαταλείψει την Ιερουσαλήμ" και ότι "το Ισραήλ ελέγχει το 85% της παλαιστινιακής γης".

Σε μία σοκαριστική δήλωση όμως, ο πρώην στρατηγός και νυν ΚΥΡΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ του Ερντογάν αναφέρει:

iv class="td-paragraph-padding-2">

style="text-align: center;">"Ο ισλαμικός κόσμος πρέπει να προετοιμάσει έναν στρατό για την Παλαιστίνη, ΕΞΩ από την Παλαιστίνη. Το Ισραήλ θα πρέπει να γνωρίζει ότι για κάθε βόμβα που ρίχνει [ στην Παλαιστίνη], μια βόμβα θα πέφτει και στο Τελ Αβίβ".