Καραντίνα τριών εβδομάδων αποφάσισε σήμερα η ισραηλινή κυβέρνηση για όλη τη χώρα στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει την έξαρση της διασποράς του κορονοιου.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ισραηλινά μέσα μαζικής ενημέρωσης, η ημερομηνία έναρξης ισχύος του μέτρου είναι την προσεχή Παρασκευή και θα ισχύσει έως τις 9 Οκτωβρίου

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά εκτός από τα σχολεία ειδικής αγωγής και τα προγράμματα εκπαίδευσης νέων με σοβαρά προβλήματα υγείας. Κανείς δεν θα μπορεί να απομακρυνθεί περισσότερα από 500 μέτρα από το σπίτι του ενώ εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, και επιχειρήσεις οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες ευεξίας και καλλωπισμού θα παραμείνουν επίσης κλειστές.

Γενικότερα ο ιδιωτικός τομέας θα παύσει τη λειτουργία του εννώ ο δημόσιος θα λειτουργεί με περιορισμούς όπως ακριβώς τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Το αεροδρόμιο θα παραμείνει ανοιχτό.

Αναφορικά με τις ημέρες προσευχής (στο Ισραήλ υπάρχει η εθνική εορτή της Μεγάλης Αγίας Ημέρας) θα βγει νεότερη ανακοίνωση

Ο πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως "υπάρχουν συγκεκριμένοι κανονισμοί τους οποίους η κυβέρνηση θα εγκρίνει μέσα στις επόμενες δύο ημέρες. Γνωρίζω πως όλη αυτή η διαδικασία θα είναι δύσκολη, ότι δεν είναι όπως οι άλλες χρονιές που γιορτάζαμε, και πώς σίγουρα δεν θα μπορούμε να κάνουμε τους εορτασμούς μας μαζί με την οικογένεια μας".