Πρωτοφανείς εικόνες μεταδίδονται από την πρωτεύουσα των ΗΠΑ όπου πολίτες εισέβαλαν στο Καπιτώλιο αφού πρώτα παραβίασαν την περίφραξη.

εκλογών στη σημερινή συνεδρίαση του Κονγκρέσου.

Με το ξέσπασμα των επεισοδίων, ο αμερικανός πρόεδρος ανήρτησε στο twitter έκκληση προς τους πολίτες να παραμείνουν ήρεμοι:

 

 

 

 

 

Εν τω μεταξύ η δήμαρχος της Ουάσινγκτον επέβαλλε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 τοπική ώρα την ίδια στιγμή που κτίρια του κογκρέσου εκκκενώνονται από την αστυνομία για λόγους ασφαλείας ενώ η συνεδρίαση που ήταν σε εξέλιξη για την πιστοποίηση του αποτελέσματος των εκλογών διακόπηκε.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην αμερικανική πρωτεύουσα είναι η προειδοποίηση του επικεφαλή των ρεπουμπλικανών στην Γερουσία: Ο Μιτς ΜακΚόνελ προειδοποίησε τους συναδέλφους του για τον κίνδυνο οποιασδήποτε άρνησης να πιστοποιηθεί η νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές, λέγοντας ότι μπορεί να προκαλέσει “θανάσιμο” κίνδυνο για τη δημοκρατία.

 

«Εάν αυτή η εκλογή ακυρωθεί βάσει απλών ισχυρισμών των ηττημένων, η δημοκρατία μας θα εισέλθει σε έναν θανάσιμο φαύλο κύκλο», είπε κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Κογκρέσου που ξεκίνησε με τις αντιρρήσεις δύο εκλεγμένων Ρεπουμπλικανών για τα αποτελέσματα στην Πολιτεία της Αριζόνα.

«Κόκκινος συναγερμός» στο Λευκό σύμφωνα με τον ανταποκριτή Peter Morris του CNN.

Το προσωπικό του Λευκού Οίκου και οι δημοσιογράφοι μπορούν να έρθουν και να φύγουν, αλλά οι ένστολοι αξιωματικοί του τμήματος είναι τώρα οπλισμένοι με τουφέκια και περιπολούν τα εδάφη.

Επίσης, μετά την επιστροφή του Προέδρου Τραμπ στον Λευκό Οίκο μετά την συγκέντρωση του νωρίτερα, η Θαλάσσια φρουρά ήταν παρούσα έξω από τη Δυτική Πτέρυγα. Αυτός ο Πεζοναύτης έχει από τότε πάει μέσα, δείχνοντας ότι ο Τραμπ δεν είναι αυτή τη στιγμή στο Οβάλ Γραφείο.