Ανακοινώθηκε από την μεταβατική κυβέρνηση της Βολιβίας θα προχωρήσει σε απέλαση όλων των διπλωματών της Βενεζουέλας οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα. Συγκεκριμένα, θα ζητηθεί από όλους τους διπλωμάτες της Βενεζουέλας οι οποίοι υπηρετούν στη χώρα να αποχωρήσουν γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, παραβίασαν τους διπλωματικούς κανόνες με το να αναμειχθούν στα εσωτερικά θέματα της Βολιβίας, όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Εξωτερικών της χώρας Κάρεν Λόνγκαρικ.

«Θα δώσουμε μια προθεσμία για να εγκαταλείψει τη χώρα το διπλωματικό προσωπικό της πρεσβείας της Βενεζουέλας που εκπροσωπεί την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, γιατί αναμίχθηκε στις εσωτερικές υποθέσεις του κράτους», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου.

Η Υπουργός Εξωτερικών τόνισε επίσης πως αυτά δεν θα είναι τα μοναδικά μέτρα εναντίον της Βενεζουέλας αλλά αρνήθηκε να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες και ζήτησε να αναμένουμε νεότερη ενημέρωση.

Όλα τα ανωτέρω πιθανόν να σχετίζονται με το γεγονός πως η κυβέρνηση της Βολιβίας αναγνώρισε τον αρχηγό της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, ακολουθώντας την κίνηση άλλων 50 χωρών οι οποίες έχουν πράξει το ίδιο.

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Μεξικό δήλωσε πως θα ήθελε να επιστρέψει στη Βολιβία αλλά οι εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν θα γίνουν χωρίς αυτόν.

Στην ίδια συνέντευξη δήλωσε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες του έκαναν πρόταση να στείλουν αεροπλάνο στη Βολιβία ώστε να φύγει από τη χώρα. Χαμογελώντας είπε πως “ήμουν σίγουρος ότι θα μας έστελναν στο Γκουαντάναμο”. Του ζητήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες και αυτός απάντησε πως "Οι ΗΠΑ κάλεσαν τον υπουργό Εξωτερικών (της Βολιβίας) για να προσφερθούν να μας στείλουν ένα αεροπλάνο που θα μας πηγαίνε όπου θέλαμε."