Το αιγυπτιακό κοινοβούλιο και συγκεκριμένα η Επιτροπή Νομοθετικών και Συνταγματικών Υποθέσεων ενέκρινε την συμφωνία για οριοθέτησης ΑΟΖ η οποία υπεγράφη στο Κάιρο στις 6 Αυγούστου, μεταξύ του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια και του Αιγυπτίου ομολόγου του, Σάμεχ Σούκρι.

«Η συμφωνία μεταξύ των δύο δημοκρατιών της Αιγύπτου και της Ελλάδας συμβαδίζει επίσης με το διεθνές δίκαιο. Περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία μιας Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ των δύο χωρών» αναφέρει η έκθεση που συντάχθηκε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Αλ Αχράμ", «Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι η συμφωνία στοχεύει στη μερική οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ των δύο μερών της Ανατολικής Μεσογείου. Η οριοθέτηση αυτών των θαλασσίων συνόρων θα ολοκληρωθεί όταν είναι απαραίτητο και μόλις ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με το σημείο" Α "και το σημείο" Ε «σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Στην έκθεση επίσης αναφέρεται πως «εάν κάποιο από τα δύο μέρη επιδιώξει να υπογράψει μια ΑΟΖ με τρίτη χώρα που μοιράζεται θαλάσσια σύνορα με τις δύο χώρες, θα ενημερώσει το άλλο μέρος εκ των προτέρων και πριν από την υπογραφή της συμφωνίας με την τρίτη χώρα».