Eικόνα ακραίας παραμέλησης παρουσιάζει, σύμφωνα με τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης (ΠΓΝΑ), Δημήτρη Αδαμίδη, ένα κοριτσάκι τριάμισι μηνών, το οποίο διακομίσθηκε σήμερα το πρωί από το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Από το κοριτσάκι έχει αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος της μύτης, ένα μεγάλο τμήμα από το μάγουλο, καθώς και από τον βραχίονα στον οποίο έχουν αποκαλυφθεί οι μύες και τμήμα των οστών, ενώ φέρει και πολλές εκδορές στα κάτω άκρα. Επίσης το μωρό παρουσιάζει σημάδια αφυδάτωσης.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, έχουν συλληφθεί οι δύο γονείς, ο 22χρονος πατέρας και η ανήλικη 16 ετών μητέρα, με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Πρόκειται για οικογένεια Ρομά, που φέρεται να διέμενε σε λαξευτή σπηλιά στον λόφο του κάστρου του Καλέ στο Διδυμότειχο.

«Το βρέφος εξετάζουν πλαστικοί χειρουργοί και παιδοχειρουργοί, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν και τις απαιτούμενες επεμβάσεις αποκατάστασης. Οι πρώτες εξετάσεις δεν δείχνουν την παρουσία κάποιας λοίμωξης, αλλά η πρώτη εικόνα των τραυμάτων που φέρει εκτιμάται ότι προκλήθηκαν από τρωκτικό. Εάν ισχύει αυτή η εκδοχή, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να έχει μολυνθεί η λεπτοσπείρωση, για τον αποκλεισμό της οποίας έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες εξετάσεις.

Το σημαντικό είναι ότι η ζωή του βρέφους δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

κ. Αδαμίδης εκτιμά πως πρόκειται για «παραμέληση, γιατί τα συγκεκριμένα τραύματα προκαλούν αφόρητους πόνους και δεν μπορεί να μην έγινε αντιληπτή η αντίδραση του βρέφους» και προσθέτει «Αν μάλιστα προκλήθηκαν από ποντικό, είναι πιθανό να συνέβη κατ’ επανάληψη».