Τα πρώτα βήματα για το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου και του τουρισμού γενικότερα και την επανεκκίνηση της οικονομίας θα ανακοινώσει σήμερα, στις 18:00, με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ληροφορίες αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να κάνει σαφές στους πολίτες ότι η φετινή χρονιά θα είναι δύσκολη και για τον τουρισμό και για την οικονομία, αλλά θα δημιουργήσει τις συνθήκες που θα επιτρέψουν τον επόμενο χρόνο να αναπληρωθούν οι απώλειες.

Το σχέδιο της κυβέρνησης, όπως θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός σήμερα, κινείται σε τρεις βασικές παραμέτρους:

trong>-Πρώτον, μείωση της φορολογίας, όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ώστε να γίνει ανταγωνιστικό το τουριστικό προϊόν και να προσελκυσθούν περισσότεροι επισκέπτες και από το εξωτερικό και από το εσωτερικό.

trong>-Δεύτερον, στήριξη της εργασίας για να μην υπάρξουν απολύσεις μέσω προγραμμάτων επιδότησης μέρους της μισθοδοσίας όσων από τους εργαζομένους δεν θα επανέλθουν σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

trong>– Τρίτον, ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του μειωμένου τζίρου και να αποφευχθούν «λουκέτα».

μέσως μετά το μήνυμα του πρωθυπουργού, τον λόγο θα λάβουν οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, οι οποίοι θα αναλύσουν διεξοδικά τα μέτρα που θα ληφθούν.

Τι θα ισχύσει για την κρατική επιδότηση μισθών από τον Ιούνιο