Την πρόθεσή του να μην εμφανιστεί ενώπιον των αρχών τουλάχιστον προς το παρόν, φέρεται να εκφράζει ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, διά του συνηγόρου του Περικλή Σταυριανάκη.

Ο κ. Σταυριανάκης ανέφερε πως η επιλογή αυτή δικαιολογείται διότι "θα εκτίσει την πρωτόδικη ποινή πριν φτάσει η υπόθεση στο Εφετείο, οπότε και θα δικαστεί εκ νέου η υπόθεση".

Η εξέλιξη αυτή όμως κινητοποιεί τις αρχές που τον αναζητούν ώστε να οδηγηθεί στις φυλακές. (σημειωτέον πως στον Παππά επεβλήθει ποινή κάθειρξης 13 ετών.)

Στη διάθεση των αρχών βρίσκονται πλέον όλα τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, εκτός από τον υπαρχηγό Χρήστο Παππά, και τον Γιάννη Λαγό που είναι ευρωβουλευτής.

Στο πλαίσιό των αναζητήσεων κλιμάκια της Ασφάλειας έκαναν έρευνες σε τρία σπίτια όπου πιθανώς διέμενε, ένα στο Ίλιον και δύο στου Παπάγου, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ αναμένεται έρευνα σε ένα ακόμα σπίτι ιδιοκτησίας του στα Γιάννενα.

Στον Χρήστο Παππά είχαν ήδη επιβληθεί περιοριστικοί όροι και είχε την υποχρέωση να δίνει το παρών κάθε 1η του μηνός, στο αστυνομικό τμήμα Παπάγου, υποχρέωση που τηρούσε απαρέγκλιτα μέχρι και αυτό τον μήνα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, μέχρι το 2015 από το δικαστήριο του είχαν επιβληθεί οι όροι να παρουσιάζεται τρεις φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα, αλλά αυτό άλλαξε με βούλευμα και μεταβλήθηκε σε μία φορά τον μήνα.

Στελέχη της ΕΛΑΣ θεωρούν πιθανό να εμφανιστεί τελευταίος, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν για να δημιουργήσει εντυπώσεις, αλλά αυτό δεν αναστέλλει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Μέχρι αυτή την ώρα, μετά την εμφάνιση και των τελευταίων του "διευθυντηρίου" της οργάνωσης που προσήλθαν αυτοβούλως, στη ΓΑΔΑ κρατούνται συνολικά 22 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος, ενώ άλλοι 10, ανάμεσα τους και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος συνελήφθησαν στο Εφετείο, όπου ήταν παρόντες την ώρα της ανακοίνωσης της τελικής απόφασης και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Μεταγωγών.