Με μία εξαιρετικά σκληρή ανακοίνωση επέλεξε να απαντήσει στο ΣΥΡΙΖΑ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφορικά με τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί “αναβίωσης σκοτεινών εποχών, ακραίας καταστολής και κατάλυσης του κράτους δικαίου” τις οποίες έκανε η Κουμουνδούρου.

 Ο κ. Χρυσοχοΐδης στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρει πως «Ακραία καταστολή είναι οι τραμπούκοι να εξουσιάζουν Πανεπιστήμια, οι απόλυτες μειοψηφίες πλατείες και γειτονιές, οι εγκληματίες περιοχές ολόκληρες» και εν είδη προειδοποίησης λέει χαρακτηριστικά «η εποχή της ανοχής στη βία τέλειωσε».

Επίσης, η ανακοίνωση αντιπαραβάλλει τα πεπραγμένα του υπουργείου τους τελευταίους τέσσερις μήνες με τα πεπραγμένα του ίδιου υπουργείου τα προηγούμενα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: 

“- στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

- στη διασφάλιση συνθηκών για την ειρηνική πορεία της επετείου του Πολυτεχνείου

- στην εκκαθάριση των πανεπιστημίων από γιάφκες και τραμπούκους

- στην απόδοση της γειτονιάς των Εξαρχείων στους κατοίκους της

- στην εκκένωση παράνομων καταλήψεων που μόνο αθώους πρόσφυγες και μωρομάνες δεν κάλυπταν

- στην εξάρθρωση ναρκέμπορων στην Αθήνα, στην Κόρινθο, στο Μενίδι, στη Θεσσαλονίκη

- ο αμείλικτος πόλεμος που ξεκίνησε γειτονιά-γειτονιά στην Αθήνα για τις κλοπές, διαρρήξεις που έχουν ρημάξει τα σπιτικά”

Ολόκληρη η ανακοίνωση παρακάτω:

Ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει ανακοινώσεις περί αναβίωσης «σκοτεινών εποχών», «ακραίας καταστολής», «κατάλυσης του κράτους δικαίου». Προσπαθεί να κρυφτεί, να ξεχαστούν τα έργα του, κάνοντας θόρυβο. Χάνοντας, ως συνήθως, το μέτρο και κυρίως, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα.

Τα πραγματικά γεγονότα είναι οι πρόσφατες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας:

- στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας,

- στην διασφάλιση συνθηκών για την ειρηνική πορεία της επετείου του Πολυτεχνείου

- στην εκκαθάριση των πανεπιστημίων από γιάφκες και τραμπούκους

- στην απόδοση της γειτονιάς των Εξαρχείων στους κατοίκους της

- στην εκκένωση παράνομων καταλήψεων που μόνο αθώους πρόσφυγες και μωρομάνες δεν κάλυπταν

- στην εξάρθρωση ναρκέμπορων στην Αθήνα, στην Κόρινθο, στο Μενίδι, στη Θεσσαλονίκη

- ο αμείλικτος πόλεμος που ξεκίνησε γειτονιά-γειτονιά στην Αθήνα για τις κλοπές, διαρρήξεις που έχουν ρημάξει τα σπιτικά.

Τι από αυτά δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ; Κυρίως τι από αυτά έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ;

Σκοτεινή είναι η εποχή που κλειδαμπαρώνεσαι σπίτι σου και φοβάσαι να περπατήσεις το βράδυ.

Ακραία καταστολή είναι οι τραμπούκοι να εξουσιάζουν Πανεπιστήμια, οι απόλυτες μειοψηφίες πλατείες και γειτονιές, οι εγκληματίες περιοχές ολόκληρες.

Καταλύεται το κράτος δικαίου στα άβατα, στο Μενίδι, στην ΑΣΟΕΕ, στην ανοχή της παραβατικότητας, στην δικαιολόγηση της βίας.

Κι είναι ταυτόχρονα όλα μαζί, σκοτεινή εποχή, ακραία καταστολή και κατάλυση του κράτους δικαίου να καίγεται η Αθήνα κάθε 17 Νοέμβρη, η Πατησίων κάθε Σαββατοκύριακο, και να μην ξέρεις αν θα βρεις την πόρτα σου παραβιασμένη όταν γυρίζεις σπίτι.

Ακραία ανυπόφορη λοιπόν και σκοτεινή ήταν η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας. Δεν την ξεχνάμε. Την αλλάζουμε.