Aπορριπτική ήταν η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου για τη για δημιουργία νέας κλειστής δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, στο 15ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Χίου-Βολισού.

Απερρίφθη επίσης και εναλλακτική πρόταση του υφυπουργού Εργασίας και βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη, ο οποίος ήταν παρών στη συνεδρίαση, για παραχώρηση δημοτικής έκτασης στο όρος Αίπος για τη δημιουργία δομής.

Κατά την εισήγησή του, κ. Μηταράκης έθεσε ως προαπαιτούμενο για την αποσυμφόρηση και το κλείσιμο του σημερινού καταυλισμού της ΒΙΑΛ τη δημιουργία νέας δομής, τονίζοντας ότι μόνο έτσι θα λυθεί το ζήτημα.

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Χίου επιμένει στην αρχική του απόφαση για τη δημιουργία δομής 500 ατόμων μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησής του.

ποφασίστηκε, επίσης, η συμμετοχή του δήμου στις κινητοποιήσεις των κατοίκων του Αιγαίου, στις 22 και 23 Ιανουαρίου, και στηρίζονται οι θέσεις του ναού Αγίου Γεωργίου Βροντάδου που φέρεται ως ιδιοκτήτης της γης, όπου σχεδιάζεται να κατασκευασθεί η νέα δομή.