Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Κ. Νίκος Χαρδαλιάς, στη σημερινή του ενημέρωση ανέφερε ότι «τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο έως τις 27 Απριλίου».

Ο κ. Χαρδαλιάς εξέφρασε έναν μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες που τήρησαν τα αυστηρά μέτρα το Πάσχα, τονίζοντας πως «ο κίνδυνος δεν έχει ακόμη παρέλθει».

Οι παραβάτες ήταν λίγοι, αλλά, όπως τόνισε, ο κίνδυνος δεν έχει ακόμα παρέλθει.

Τις τελευταίες ημέρες ένα είναι σίγουρο ότι κάναμε ένα σημαντικό βήμα στην κοινή μας προσπάθεια, είπε.

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη και δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς και ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τη σταδιακή άρση των μέτρων στη χώρα μας όπως και στην ΕΕ.

πογράμμισε όμως ότι η άρση θα γίνει σταδιακά όταν κριθεί ότι δεν υφίστανται πλέον οι λόγοι για τους οποίους επιβλήθηκαν.

«Η κυβέρνηση προετοιμάζεται, μελετώντας όλα τα δεδομένα», είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την κατανόησή του για την ανυπομονησία των συμπολιτών μας, αλλά η κυβέρνηση θα προχωρήσει με σταθερά βήματα και προσεκτικές κινήσεις, καθώς κινείται με γνώμονα την προστασία της δημόσιας Υγείας.

Για οποιοδήποτε μέτρο θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση. Χρειάζεται υπομονή για να κερδίσουμε τη μάχη. Αν χαλαρώσουμε, τα αισιόδοξα σημάδια μπορούν να ανατραπούν».

Ο υφυπουργός γνωστοποίησε επίσης πως παρατείνεται ο περιορισμός κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης μέχρι τις 27 Απριλίου, η οποία θα παρεμένει κλειστή τις εξής ώρες: τις καθημερινές 14.00-22.00 και το Σαββατοκύριακο 10.00-22.00.