Στην ανάγκη μείωσης των κρουσμάτων κορονοϊού μέχρι το φθινόπωρο αναφέρθηκε ο καθηγητής Παθολογίας, Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Χαράλαμπος Γώγος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη κατά τη διάρκεια της οποίας έστειλε νέο μήνυμα στους νέους.

Ο κ. Γώγος αναφέρθηκε στην «έξαρση» του ιού στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες και έκανε λόγο για μία επικίνδυνη κατάσταση που προκαλεί ανησυχία, βάσει και των στοιχείων που δείχνουν αύξηση των νοσηλειών, των διασωληνωμένων και των θανάτων.

Να υπενθυμίσουμε πως εντός της ημέρας έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά πέντε άτομα, ενώ τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ είναι 204.

Ο καθηγητής έκανε λόγο για «πρόβλημα που μας αναγκάζει να έχουμε κοντινή επιτήρηση, λήψη μέτρων και ελέγχους για την τήρησή τους».

«Να επανέλθουμε στα νούμερα προ της έξαρσης για να έχουμε ένα καλό και ασφαλές καλοκαίρι. Να μπούμε με καλά επιδημιολογικά δεδομένα την περίοδο του φθινοπώρου, που είναι κρίσιμη για τις ζωές μας, τα σχολεία, την κανονικότητα, την οικονομίας, τις υπηρεσίες…»

ιλώντας για τη διασπορά του ιού, επεσήμανε πως υπάρχουν περιοχές αλλά και τελετές, όπως γάμοι, που είναι «κόκκινες», ωστόσο σημείωσε πως υπάρχει «διάχυτη διασπορά στη χώρα. Υπάρχει παντού μία διασπορά που μας αναγκάζει να πάρουμε περιοριστικά μέτρα τοπικά και οριζόντια μέτρα, που αφορούν χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, περιορισμό των ατόμων σε εκδηλώσεις, την υγιεινή των χεριών». Εντός αυτών συμπεριέλαβε και την «εκούσια καραντίνα ατόμων που εκτίθενται μετά τις διακοπές τους».

Συνεχίζοντας σχετικά με την τελευταία κατηγορία, ο κ. Γώγος ζήτησε από τους νέους, κυρίως, να «προφυλάξουν το περιβάλλον τους από μία πιθανή μόλυνση, εφόσον επιστρέφουν από περιοχή υψηλού κινδύνου».