Νέα μέτρα, με βάση το μοντέλο μέτρων στο νομό Αττικής, αναμένεται να ανακοινωθούν για την Αχαΐα, όπου καταγράφεται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων τις τελευταίες δύο ημέρες.

Τα μέτρα που εξετάζονται από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την Αττική είναι η καθολική χρήση μάσκας και το κλείσιμο των καταστημάτων στις 10 το βράδυ και όχι τα μεσάνυχτα. Πρόκειται για μέτρα που έχουν υιοθετηθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αποδεικνύονται αποτελεσματικά.

Στην περιοχή της Αχαΐας, σε διάστημα 48 ωρών, καταγράφηκαν 18 κρούσματα.

2 κρούσματα στην Πάτρα, τα 4 στην Αιγιαλεία και 2στην Δυτική Αχαΐα.)

Τα κρούσματα στον χώρο της υγείας στην Αχαΐα, μέχρι τώρα τέσσερα: 2 στο ΚΥ Χαλανδρίτσας, ένας ειδικευμένος γιατρός στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας και ένας διοικητικός υπάλληλος στο ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στο κέντρο υγείας Χαλανδρίτσας για να κάνει τεστ σε όλο το προσωπικό.

Επίσης, οκτώ άτομα νοσηλεύονται με κορονοϊό στο νοσοκομείο του Ρίου.

trong>Κάνε like στη σελίδα του freeopinion.news στο Facebook 

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα και δυο εργαζόμενοι γνωστού πολυκαταστήματος της Πάτρας. Και οι δύο βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ στο κατάστημα έχει γίνει ήδη απολύμανση.

ύμφωνα με πληροφορίες, το κατάστημα δεν έκλεισε βάσει των οδηγιών που προβλέπουν ότι πρέπει να νοσήσουν περισσότεροι των δυο υπαλλήλων για να ανασταλεί η λειτουργία του.