Δεν πρέπει να παίρνουμε τα φάρμακα που ακούμε στα ΜΜΕ χωρίς συνταγή γιατρού. Τα φάρμακα αυτά έχουν παρενέργειες, τόνισε η παθολόγος - λοιμωξιολόγος κ. Αθηνά Στούπη.

"Δεν υπάρχει αποδεδειγμένη θεραπεία για τον COVID 19. Τρέχουν πολλές μελέτες για διάφορα αντιικά φάρμακα που δοκιμάζονται σε εργαστηριακό και κλινικό επίπεδο. Αισιόδοξα είναι τα αποτελέσματα από τον συνδυασμό της χλωροκίνης με την αζυθρομικίνη, αλλά οι πολίτες δεν πρέπει να παίρνουν μόνοι τους τα φάρμακα αν δεν τους τα έχει χορηγήσει γιατρός. Τα φάρμακα αυτά έχουν παρενέργειες όπως καρδιακές αρρυθμίες που μπορεί να οδηγήσουν σε ανακοπή και θάνατο, υπογλυκαιμίες καθώς και επηρεάζει στο νευρικό σύστημα και δημιουργούν ψυχώσεις και θόλωση σκέψεων."

Αυτά επισήμανε μεταξύ άλλων η Αθηνά Στούπη, Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος, Διευθύντρια του Τμήματος Λοιμώξεων και Ταξιδιωτικής Ιατρικής, Ιατρικού Κέντρου Αθηνών που συμμετείχε στην πρώτη ψηφιακή ημερίδα: https://www.livemedia.gr/corona20, με θέμα «Πανδημίες και Παγκόσμια Διαχείριση Κρίσεων Υγείας: Η Περίπτωση του Κορωνοΐού».

Το θέμα που ανέπτυξε η Αθηνά Στούπη ήταν "Αντιμετώπιση-Θεραπεία"

https://www.facebook.com/livemediagr/videos/2539008363011790/