Ένας Αφροαμερικανός σκοτώθηκε από την αστυνομία στο Λος 'Αντζελες, σε ένα γενικευμένο κλίμα έντασης και δυσπιστίας απέναντι στις δυνάμεις της τάξης που αναβίωσε μετά την υπόθεση Τζέικομπ Μπλέικ.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος 'Αντζελες, διά στόματος του υπαστυνόμου Μπράντον Ντιν, έδωσε τη δική του εκδοχή των γεγονότων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

? εν λόγω άνδρας ήταν γύρω στα 30 και κυκλοφορούσε με ποδήλατο τη Δευτέρα, όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να τον σταματήσουν για παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας" δήλωσε ο Ντιν.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο άνδρας δεν σταμάτησε για έλεγχο και έφυγε τρέχοντας, αφήνοντας το ποδήλατό του.  Όταν οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον πιάσουν, ο νεαρός Αφροαμερικανός χτύπησε στο πρόσωπο έναν από αυτούς και πέταξε κάποια ρούχα που είχε στο χέρι. Τότε οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι ένα μαύρο ημιαυτόματο όπλο βρισκόταν μέσα στον σωρό με τα ρούχα και άνοιξαν πυρ, με απότελεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

ύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, περίπου εκατό άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο σημείο αυτό, ενώ το αντιρατσιστικό κίνημα διαμαρτυρίας έχει αναβιώσει στις ΗΠΑ μετά το περιστατικό με έναν λευκό αστυνομικό που πυροβόλησε επτά φορές στην πλάτη έναν Αφροαμερικανό στην Κενόσα, στην πολιτεία Ουινσκόνσιν.