Πρωτοφανές περιστατικό διαδραματίστηκε, σήμερα Παρασκευή, στη Λάρισα, με πρωταγωνιστή ένα μακάβριο γεγονός, καθώς τελέστηκε μεν η νεκρώσιμη ακολουθία αποθανούσας, όμως δεν έγινε η ταφή, γιατί κόλλησε το ηλεκτρονικό σύστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, σε προγραμματισμένη εξόδιο ακολουθία σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, οι συγγενείς της εκλιπούσας ενημερώθηκαν ότι η ταφή της δεν μπορεί να γίνει γιατί υπάρχει πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης αδειών ταφής!

Εμβρόντητοι οι συγγενείς έσπευσαν στο ληξιαρχείο του δήμου Λαρισαίων όπου διαπίστωσαν ότι πρόκειται όντως για τεχνικό πρόβλημα στο ηλεκτρονικό σύστημα.

ι προσπάθειες των υπαλλήλων του ληξιαρχείου να βρουν λύση μέχρι στιγμής έχουν πέσει στο κενό, αφού δεν υπάρχει απάντηση από το υπουργείο για το εάν μπορούν οι άδειες ταφής να εκδοθούν χειρόγραφα όπως στο παρελθόν.

Έτσι, οι οικείοι της εκλιπούσας επέστρεψαν στην εκκλησία όπου τελικά έγινε μεν η νεκρώσιμη ακολουθία (η οποία ήταν στη διακριτική ευχέρεια της εκκλησίας), καθώς και το καθιερωμένο τρισάγιο στο νεκροταφείο, για να επιστραφεί η σορός της στο ψυγείο μέχρι νεοτέρας!