Ρεβεγιόν με εννέα άτομα το ανώτατο, που θα ανήκουν σε δύο μόνο οικογένειες θα κάνουμε τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, συστήνουμε σε όλους, αυτές οι γιορτές να μην είναι αφορμή για συγχρωτισμό.

Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχομένων από δύο οικογένειες, ενώ θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί», είπε ο Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα παράτασης του ωραρίου κυκλοφορίας.

«Σε ό,τι αφορά στις εκκλησίες μας, θα υπάρξει εντός της ημέρας επικοινωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο», ανακοίνωσε.

Σε σχέση με τα γενικά μέτρα, σημειώνεται ότι από χθες οι νυχτερινές μετακινήσεις επιτρέπονται έως τις 10 το βράδυ, αντί για τις 9 που ίσχυε πριν.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι τα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων, για τον μήνα Δεκέμβριο, παραμένουν σε ισχύ και για τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου οι οποίες θα λειτουργήσουν με το σύστημα click away.

Οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα και τον Δεκέμβριο:

- Να θέσουν εργαζόμενους σε προσωρινή αναστολή της σύμβασης εργασίας.

- Να έχουν μείωση ενοικίου 40%.

- Να έχουν αναστολή ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

- Να συμμετάσχουν στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, που θα καταβληθεί τον Ιανουάριο.