Τουλάχιστον τέσσερις μετανάστες έχασαν τη ζωή τους όταν ιστιοπλοϊκό σκάφος στο οποίο επέβαιναν προσάραξε στη βραχονησίδα Πρασονήσι, βόρεια των Αντικυθήρων.

Περίπου 90 μετανάστες βρίσκονται στη βραχονησίδα, ενώ εντοπίστηκαν τέσσερις σοροί. Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό, το απόγευμα της Πέμπτης υπήρξε ενημέρωση μέσω του 112 ότι βρίσκονται σε δυσχερή θέση περίπου 100 άτομα στη θαλάσσια περιοχή των Αντικυθήρων.

Στο σημείο έσπευσε πλοίο ανοιχτής θάλασσας. Διαπιστώθηκε ότι το σήμα προήλθε από ιστιοφόρο, το οποίο είχε προσαράξει στη βραχονησίδα Πρασονήσι.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πάνω στη βραχονησίδα βρίσκονται περί τα 90 άτομα, ενώ εντοπίστηκαν τέσσερις σοροί.

5 class="entry-title">Φολέγανδρος: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για επιζώντες

trong>Το πρωί η επιχείρηση απεγκλωβισμού

την περιοχή έχουν σπεύσει σκάφη του Λιμενικού, σύμφωνα με το οποίο, ωστόσο, ο απεγκλωβισμός των ναυαγών από τη βραχονησίδα δεν θα πραγματοποιηθεί άμεσα, αλλά τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά την ανατολή του ηλίου, υπό τον φόβο πρόκλησης πανικού -καθώς έχει δύσει ο ήλιος- αλλά και λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή (άνεμοι έντασης 5 μποφόρ).

Στην επιχείρηση συμμετέχουν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού, δύο πλωτά του λιμενικού σώματος και ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού.

Το ιστιοφόρο που μετέφερε τους μετανάστες, φέρεται να είχε αναχωρήσει από τα παράλια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.