Έντονη ανησυχία στους κόλπους της  Ελληνικής Αστυνομία εξαιτίας της αύξησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ αστυνομικών, καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 32.

νησυχία όμως υπάρχει και στους κόλπους της Πυροσβεστικής, καθώς το τμήμα της Πυροσβεστικής στο Κορωπί, επιβεβαιώνεται ένα κρούσμα, ενώ 70 άνδρες είναι σε καραντίνα.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό μόλυνσης αφορά τρεις αστυνομικούς, οι οποίοι επέστρεψαν πριν από λίγες ημέρες από αποστολή στην Τήνο. Πρόκειται για μέλη μιας οκταμελούς αποστολής στο νησί των Κυκλάδων, στο πλαίσιο ελέγχου τήρησης των μέτρων, και όπως έχει γίνει γνωστό οι υπόλοιποι πέντε αναμένουν τα αποτελέσματα των τεστ στα οποία υπεβλήθησαν.

Εντωμεταξύ, έκλεισε σήμερα από πρωί (Παρασκευή 21 Αυγούστου) έως και το μεσημέρι το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό 17χρονος ανήλικος που βρισκόταν στο Αστυνομικό Τμήμα. Όλοι οι αστυνομικοί έχουν υποβληθεί σε τεστ.

Στην ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει φόβος για τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού, καθώς και ανησυχία για το πώς θα διαχειριστούν την κατάσταση εάν η πανδημία «χτυπήσει» νευραλγικές υπηρεσίες.

Οι εντολές που έχουν ήδη δοθεί είναι οι εξής:

- στις υπηρεσίες να χωρίζονται οι αστυνομικοί σε δύο ομάδες, οι οποίες δεν θα έρχονται σε επαφή μεταξύ τους

να τηρούνται αποστάσεις μέσα στα τμήματα

να τοποθετηθούν πλέξιγκλας στις υπηρεσίες που υπάρχει επαφή με το κοινό.

να δοθεί υγειονομικό υλικό ειδικά στις μάχιμες υπηρεσίες που βρίσκονται στον δρόμο.