Η καθηγήτρια εντατικής θεραπείας, κα Αναστασία Κοτανιδου δήλωσε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, πως εκτιμά ότι Νοέμβριο προς Δεκέμβριο θα έρθει το δεύτερο κύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς, όπως είπε, τότε θα κλειστούμε μέσα σε κλειστούς χώρους.

«Έχουμε την τύχη στην Ελλάδα να έχουμε καλό κλίμα που μας βοηθάει να είμαστε για μεγαλύτερο διάστημα έξω ώστε να μην συνοστιζόμαστε και να έχουμε αποστάσεις» τόνισε επίσης η κα Κοτανίδου.

Για τα πανηγύρια δήλωσε ότι «ενέχουν κινδύνους γιατί γίνεται ένας τεράστιος συνωστισμός. Όταν συνωστίζονται 200-300-1000 άτομα σε έναν χώρο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν υπάρχει ένας φορέας του ιού όπως αγκαλιάζονται θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα».

«Το αργότερο στις αρχές του 2021 το εμβόλιο για τον κορωνοϊό»

Αναφορικά με τα μέτρα προφύλαξης, η καθηγήτρια τόνισε ότι όλοι μας πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις ακόμα και όταν βρίσκονται με φίλους ή της παρέα μας.

«Κρατείστε αποστάσεις, αργότερα τα φιλιά και οι αγκαλιές. Όταν έρθει το εμβόλιο» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Κοτανίδου.

Για το εμβόλιο εξέφρασε την εκτιμηση ότι «το αργότερο στις αρχές του 2021 θα το έχουμε», με την πιθανότητα «να το έχει νωρίτερα η Οξφόρδη και αυτό είναι το πιο αισιόδοξο και ελπιδοφόρο».

Για τον τουρισμό και το άνοιγμά του μετά το lockdown «η αντίδραση μας είναι γρήγορη γιατί είδατε ότι μπορούμε μέσα σε 24 ώρες να κλείσουμε τα σύνορα με μια χώρα».

Μιλώντας  για την γενικότερη παρουσία και επέκταση του ιού στη χώρα μας την χαρακτήρισε «ελεγχόμενη». Στην αντίθετη πλευρά βρίσκεται σύμφωνα με την κα Κοτανίδου η πλειοψηφία του υπόλοιπου κόσμου: «είναι πολύ άσχημα τα πράγματα παγκοσμίως», είπε χαρακτηριστικά.