Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, από το Σαββάτο 25 Απριλίου, το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ.

Το νέο ωράριο θα έχει ισχύ έως και τις 9 Μαΐου του 2020.

Το νέο εθνικό πλαίσιο ωραρίου των υπεραγορών τροφίμων διαμορφώνεται ως εξής: για τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00 έως 21:00, ενώ το Σάββατο 07:00 έως 20:00.

Τα πρώτα βήματα για τη σταδιακή άρση των μέτρων

Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, τα πρώτα βήματα για τη σταδιακή άρση των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 4 Μαΐου αίρονται τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας των πολιτών,  καταργούνται η γραπτή άδεια και τα σχετικά SMS, ενώ για δύο εβδομάδες θα ισχύουν οι περιορισμοί για μετακινήσεις εκτός νομού της κατοικίας μας. Η ατομική άθληση θα επιτρέπεται στους ανοικτούς χώρους και στη θάλασσα, ωστόσο οι οργανωμένες παραλίες θα παραμένουν ακόμα κλειστές.

Πιο αναλυτικά, τις 4 Μαΐου θα ανοίξουν επιχειρήσεις του λιανεμπορίου όπως:

Βιβλιοπωλεία

αταστήματα ηλεκτρονικών ειδών

αταστήματα αθλητικών ειδών

πτικά

Επίσης ανοίγουν επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών όπως:

Κομμωτήρια

ουρεία

έντρα αισθητικής

ΤΕΟ

Στα κομμωτήρια η εξυπηρέτηση θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού, ενώ το όριο για τον αριθμό επιτρεπόμενων πελατών εντός καταστήματος θα καθορίζεται από την συνολική επιφάνεια της κάθε επιχείρησης. Συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται ένα άτομο ανά 15 τ.μ.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ακόμη ότι το υπόλοιπο λιανεμπόριο θα επανεκκινήσει τη Δευτέρα 11 Μαΐου αλλά τα εμπορικά κέντρα θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου.