Mποτιλιάρισμα προκλήθηκε στην περιοχή της Μαλακάσας στο περιθώριο της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ώρες

Συγκεκριμένα, ουρές ακινητοποιημένων αυτοκινήτων έχουν δημιουργηθεί επί της Νέας Οδού καθώς αυτοκίνητα χωρίς αλυσίδες, που βρίσκονται στην περιοχή, ακινητοποιούνται σε όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας μη μπορώντας να συνεχίσουν καθώς δεν έχουν τοποθετήσει αλυσίδες.

Οι οδηγοί προσπαθούν να τοποθετήσουν τις αλυσίδες επί τόπου στο σημείο με την κυκλοφορία να διακόπτεται.

Παράλληλα η τροχαία προχωρά σε σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας προκειμένου να περάσει εκχιονιστικό μηχάνημα.

Μάχη για να κρατηθεί ανοιχτή η εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας στην Μαλακάσα, την Υλίκη αλλά και το Μαρτίνο έδιναν από τα ξημερώματα τα εκχιονισιτκά μηχανήματα της περιφέρειας και της Νέας Οδού.

Επίσης απαγορεύτηκε η κίνηση μετά τα διόδια των Αφιδνών όλων των λεωφορείων προς Λαμία- Θεσσαλονίκη εκτός από εκείνα που κατευθύνονται στην Χαλκίδα.

Διακόπηκε, νωρίτερα, λόγω της κακοκαιρίας, η κυκλοφορία των οχημάτων από το 5ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Ελευσίνας - Θήβας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, στην περιοχή της Μάνδρας.

Υπογραμμίζεται πως μόνο με αλυσίδες επιτρέπεται αυτή την ώρα η κίνηση των αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας μετά τα διόδια της Θήβας προς Λαμία λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης σε Θήβα, Υλίκη και Μαρτίνο.

Τα σημαντικότερα προβλήματα στην κίνηση παρουσιάζονται αύτη την ώρα στην περιοχή της Μαλακάσας

Πάνω από 20 λεωφορεία νωρίτερα ακινητοποιήθηκαν στο τμήμα της εθνικής οδού από τη Λαμία μέχρι τα διόδια της Τραγάνας.

Από αυτά, 5 λεωφορεία βρίσκονταν σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου και άλλα 15 στην περιοχή της Λαμίας.

Πρόκειται για λεωφορεία που βρέθηκαν στην εθνική οδό πριν δοθεί εντολή με την οποία απαγορεύτηκε η κυκλοφορία τους λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Από το πρωί τα λεωφορεία ήταν πολύ περισσότερα όμως στο μεσοδιάστημα οι αστυνομικοί μπόρεσαν να κατευθύνουν -με συνοδεία εκχιονιστικών- προς την Αθήνα έναν αρκετά μεγάλο αριθμό από αυτά σε περιόδους όπου υπήρχε η ύφεση της χιονόπτωσης.