Την ανάγκη να τηρηθούν αυστηρά τα νέα υγειονομικά μέτρα παντού, δηλαδή χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12.30 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί σε όλη τη χώρα, και όχι μόνο στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές, προκειμένου να δούμε άμεσα αποτελέσματα, τόνισε η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και Πρόεδρος Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, κ. Αθηνά Λινού.

Με στόχο την αποφυγή ενός νέου καθολικού lockdown, η κ. Λινού τονίζει ότι απαιτείται από όλους μας ιδιαίτερη προσοχή και αφοσίωση, όσον αφορά στην εφαρμογή τους, καθώς όσο προχωράμε στον χειμώνα, τα πράγματα θα ζορίζουν.

«Η εισαγωγή του μέτρου χρήσης της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους είναι πολύ χρήσιμη και εκτιμώ ότι θα διαπιστώσουμε σύντομα, πόσο αποδοτική είναι.

στόσο, εφαρμόζεται μόνο στις περιοχές με αυξημένα κρούσματα, δηλαδή στις πορτοκαλί και κόκκινες, ενώ θα ήθελα να το δω σε όλη τη χώρα.