Μια μακάβρια απόφαση αναμένεται να πάρει το δημοτικό συμβούλιο καθώς στα θέματα προς συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση είναι και το άνοιγμα 372 τάφων στο Γ' Νεκροταφείο Αθηνών.

Δήμος Αθηναίων κορωνοϊός: Το πέρασμα του φονικού ιού επιτάσσει πλήρη ετοιμότητα από όλες τις αρχές. Μάλιστα στη προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων ένα από τα κυρίαρχα θέματα συζήτησης και επικύρωσης είναι το άνοιγμα τάφων στο Γ’ Νεκροταφείο της πρωτεύουσας προκειμένου να υπάρχει ετοιμότητα σε περίπτωση που ο αριθμός των θυμάτων φθάνει σε νούμερα που κανείς δεν εύχεται.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας θα συνεδριάσει στις 23/3 δια περιφοράς, δηλαδή οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν ήδη λάβει τα θέματα της ημερήσιας διάταξης μαζί με τα εισηγητικά και θα πρέπει το μεσημέρι της Δευτέρας να δηλώσουν απλώς εάν ψηφίζουν υπέρ, κατά ή λευκό/αποχή χωρίς να συγκεντρωθούν στην αίθουσα του Δημαρχείου.

Ενα από τα θέματα που τίθενται αφορά την «τροποποίηση του ταφολογίου του Γ’ Κοιμητηρίου Αθηνών» και την δημιουργία 372 νέων τάφων προσθέτοντας χωρίς περιστροφές ότι αυτό σχετίζεται με την πανδημία: «Υπήρξαν ήδη οι πρώτες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και γίνεται εύκολα κατανοητή η ανάγκη προετοιμασίας του Δήμου Αθηναίων και δη των Κοιμητηρίων αυτού, για την ομαλή λειτουργία και εξυπηρέτηση των συνανθρώπων μας», αναφέρεται σχετικά.mpakogiannis111-1200x900

Η έλλειψη χώρου στα τρία κοιμητήρια της Αθήνας είναι γνωστή και δεδομένη εδώ και χρόνια. Οπως αναφέρεται στο εισηγητικό, στο Α Νεκροταφείο υπάρχει μεν διαθεσιμότητα περίπου 300 τάφων αλλά εκεί οι τιμές για την χρήση τους είναι αρκετά υψηλές τουλάχιστον με τα δεδομένα προ κορονοϊού. Στο Β’ Κοιμητήριο (Πατήσια) η διαθεσιμότητα τάφων είναι ελάχιστη και ουσιαστικά εξαρτάται από το αν και πότε γίνονται εκταφές.