Η Έμα, μια 12χρονη κοπέλα, «δίνει μάχη για τη ζωή της» σε νοσοκομείο της Ατλάντα, λίγες μέρες αφότου διαγνώστηκε θετική για τον κοροναϊό, σύμφωνα με τον ξαδέλφό της.

Ο Justin Anthony είπε στο CNN ότι η Emma διαγνώστηκε με πνευμονία στις 15 Μαρτίου και αποδείχτηκε ότι είχε προσβληθεί από κοροναϊό το βράδυ της Παρασκευής.

πό το Σάββατο βρίσκεται σε αναπνευστήρα και η κατάστασή της είναι σταθερή.

Emma δεν έχε άλλα υποκείμενα νοσήματα και δεν έχει ταξιδέψει πρόσφατα. Είναι άγνωστο πώς προσβλήθηκε τον ιό, σύμφωνα με τον Anthony.

Η διοίκηση νοσοκομείου παίδων της Atlanta, όπου νοσηλεύεται, επιβεβαίωσε ότι η ασθενής αποδείχτηκε θετική στο Covid-19, αλλά αρνήθηκε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

"Η ασθενής παραμένει σε απομόνωση και ακολουθούμε τις κατάλληλες οδηγίες και προφυλάξεις σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν θα δοθούν, επειδή θεωρούνται ιατρικό απόρρητο και προσωπικά δεδομένα της ασθενούς", δήλωσε η εκπρόσωπος του νοσοκομείου, Jessica Pope.

Οι εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας έχουν δηλώσει ότι οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα κινδυνεύουν περισσότερο και έχουν μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας, συγκριτικά με τους νέους που νοσούν από κορονοϊούς. Τα παιδιά συνήθως είναι φορείς και συμβάλλουν στη διασπορά της ασθένειας, αλλά συνήθως αναπτύσσουν ήπια συμπτώματα.

πό τις σχεδόν 45.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις στην Κίνα μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Κινέζικο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, υπήρξε μόνο ένας θάνατος ασθενούς κάτω των 20 ετών και δεν υπήρξαν θάνατοι σε παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών.

πό τα 731 επιβεβαιωμένα και 1.412 υποψίες για το Covid-19 σε παιδιά στην Κίνα, ένα παιδί, ένα 14χρονο αγόρι, πέθανε, σύμφωνα με νέα μελέτη που θα δημοσιευθεί στο περιοδικό Pediatrics τον Ιούνιο. Επίσης, σχεδόν το 6% των παιδικών περιπτώσεων ήταν σοβαρό, σε σύγκριση με το 18,5% των ενηλίκων που έπασχαν από σοβαρά συμπτώματα, σύμφωνα με τη μελέτη.

Οι νεαροί ενήλικες έχουν μεν καλύτερα εξέλιξη από τους ηλικιωμένους, αλλά και αυτοί δεν έχουν ανοσία στον ιό.

ια έκθεση που εκδόθηκε την Τετάρτη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Η.Π.Α. δείχνει ότι οι νεαροί άνθρωποι καταλαμβάνουν σημαντικό ποσοστό των νοσηλευομένων. Το 20% των ατόμων που νοσηλεύονται με κοροναϊό στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι νέοι ενήλικες ηλικίας 20 έως 44 ετών, σύμφωνα με τη μελέτη.

Η μελέτη ανέλυσε τις περιπτώσεις περίπου 2.500 ασθενών στις ΗΠΑ των οποίων οι ηλικίες ήταν γνωστές. Δεν είχαν αναφερθεί εισαγωγές στην ICU για άτομα κάτω των 19 ετών, ανέφερε η έκθεση.

Ο Anthony είπε στο CNN ότι έχει την έγκριση της μητέρας της Emma για να πει την ιστορία της. Είπε ότι θέλει να ενημερώσει τους ανθρώπους για τη σοβαρότητα του κορονοϊού.

"Ξέρω από πρώτο χέρι πόσο επικίνδυνο είναι", είπε. "Όλοι εξακολουθούν να λένε ότι δεν επηρεάζει τους νεότερους." Αλλά εδώ πρόκειται για 12χρονη που δίνει μάχη για τη ζωή της. Οι άνθρωποι πρέπει πλέον να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους και πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους κινδύνους από την ασθένεια».

Την Κυριακή υπήρξαν περισσότερες από 500 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κοροναϊού στη Γεωργία και οι θάνατοι ανήλθαν στους 20, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.