Μουσταφά Ακιντζί: Άμεση βοήθεια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

0
19

Άμεση βοήθεια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ζήτησε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, με επιστολές που έστειλε σήμερα στον Τούρκο Πρόεδρο, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Αναπτύξεως, όπως μεταδίδει το philenews.com.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί ενημερώνει στις επιστολές για την κατάσταση που επικρατεί στα κατεχόμενα σε σχέση με τον κορονοϊό και αναφέρει ότι η συμβολή τους στον αγώνα των Τ/κ “που έχουν περιορισμένες ευκαιρίες πρόσβασης σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω άδικων αποφάσεων, ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού, θα είναι ζωτικής σημασίας.

Στις επιστολές του ο κ. Ακιντζί σημειώνει την οικονομική βοήθεια από την Τουρκία και την ΕΕ λέγοντας ότι για να καλύψει το ψευδοκράτος βασικές οικονομικές ανάγκες το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί μια σημαντική επιπρόσθετη βοήθεια. Με μια τέτοια βοήθεια, επισημαίνει, θα αντιμετωπιστούν και οι ελλείψεις στον τομέα της υγείας και θα είναι εφικτό να μειωθούν οι οικονομικές ζημιές.

Ο ιός, που δεν αντιμετωπίζει σύνορα, αποτελεί σοβαρό κίνδυνο και για την υγεία του “λαού” της “τδβκ”, όπως ονομάζει το ψευδοκράτος,και δημιούργησε σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή, όπως και στις άλλες χώρες, σύμφωνα με τον κ. Ακιντζί. Οι χώρες διεθνώς, προσθέτει, από την μια παλεύουν με αυτή την πανδημία και από την άλλη δείχνουν παγκόσμια αλληλεγγύη για την οποία προσπαθούν και οι ίδιοι, αλλά “οι Τ/κ έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω άδικων αποφάσεων”.

Στο μεταξύ με βίντεο από το σπίτι του που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Μουσταφά Ακιντζί απηύθυνε για ακόμη μια φορά έκκληση στον κόσμο να μείνει στο σπίτι του για να εμποδιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Απηύθυνε έκκληση ειδικά στα χωριά της Καρπασίας που από το μεσημέρι βρίσκονται σε καθεστώς πλήρους απαγόρευσης κυκλοφορίας να εφαρμόσουν την απόφαση αλλά και στους άλλους πολίτες να μην βγουν από το σπίτι τους αν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη για να παραμείνουν υγιείς και ασφαλείς. “Αυτόν μπελά του ιού μόνο έτσι μπορούμε να τον ξεπεράσουμε, μένοντας στο σπίτι”, πρόσθεσε.