Στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και τον Γιώργο Αυτιά μίλησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα που αφορούν το χαρτοφυλάκιό του.

Συγκεκριμένα, για τον φράχτη στον Έβρο, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως θα είναι πραγματικότητα σε λίγους μήνες και ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι “απόλυτα ψύχραιμη” απέναντι στην Τουρκία. Τόνισε επίσης πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν προκλήσεις στην περιοχή από πλευράς Τουρκίας.

Για το ίδιο θέμα, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε πως η Ελλάδα έγινε πανευρωπαϊκό σύμβολο αναφορικά με την φύλαξη των συνόρων και ενημέρωσε για την πρόσληψη 400 νέων συνοριοφυλάκων με την ενεργοποίηση των οποίων όπως είπε ” η πραγματικότητα της μεθορίου θα είναι πολύ καλύτερη”.

Για το γενικότερο θέμα της πάταξης της εγκληματικότητας, ο Υπουργός σημείωσε πως για πρώτη φορά μετά από χρόνια υπάρχουν συστηματικές περιπολίες αστυνομικών στις γειτονιές και ότι μέσα στο τρέχον έτον αγοράστηκαν 1500 καινούρια περιπολικά, μετά από 10 χρόνια χωρίς προμήθειες για την αστυνομία.