Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, τονισε ότι η παρούσα κυβέρνηση, εκτός από τα μέτρα ύψους 6,8 δισ. ευρώ, έχει προσφέρει σημαντικές αναβολές και στις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών.

ατά την εκτίμηση του κ. Σταϊκούρα υπάρχει η επάρκεια για τους επόμενους 2-3 μήνες αναφορικά με μέτρα που έχουν ληφθεί, χωρίς να χρησιμοποιηθεί το "μαξιλάρι" ασφαλείας.

Ο κ. Σταϊκούρας, διευκρίνησε πως εάν η κρίση διαρκέσει από 2 έως 3 μήνες, "που είναι και το βασικό σενάριο", τότε δεν θα τεθεί θέμα μείωσης μισθών στο δημόσιο. Αν όμως η διάρκειά της υπερβεί το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, τότε τα δεδομένα θα αλλάξουν.

Αναφορικά με τον κίνδυνο η χώρα να βρεθεί ξανά σε ύφεση, ο κ. Σταϊκούρας παραδέχτηκε ότι αυτό μπορεί να συμβεί. Όμως το γεγονός ότι το πρόβλημα είναι "εξωγενές", θα βοηθήσει ώστε η Ελλάδα να ξεπεράσει πολύ πιο γρήγορα αυτή τη φορά, την κρίση που έρχεται. "Χρειάζεται σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ολοκληρωμένες πολιτικές", υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

κτίμησε δε ότι κατά τους πρώτους τρεις μήνες η ύφεση θα είναι κοντά στο 3%.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε επίσης ότι παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί, πρέπει να διατηρηθεί η "κουλτούρα πληρωμών" που έχει δημιουργηθεί στη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν οικονομική επάρκεια πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν τις οφειλές τους.