Βαριά και δύσκολη απόφαση πήρε η ιταλική κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, αφού αποφάσισε ότι πρέπει να κλείσουν άμεσα όλα τα κλαμπ της χώρας.

Από σήμερα Δευτέρα λοιπόν, κομμένοι οι χοροί και τα "πανηγύρια", αφού οι Ιταλοί όχι μόνο δεν θα μπορούν να χορεύουν σε κλειστούς, αλλά ούτε σε ανοικτούς χώρους!

έλος λοιπόν τα beach bar και τα πάρτι σε ξενοδοχεία, αλλά και παραλίες.

Στην απόφαση αυτή οδήγησε το γεγονός ότι οι περισσότεροι νέοι αγνοούσαν τις υποδείξεις των ειδικών και όχι μόνο δεν φορούσαν μάσκες, αλλά δεν τηρούσαν κα τις αποστάσεις ασφαλείας.Ταξίδεψαν από Πάτμο σε Πειραιά με κορωνοϊό - Τέθηκαν σε απομόνωση

Οι επιχειρηματίες του τομέα καταγγέλλουν ότι το οικονομικό κόστος της απαγόρευσης αυτής θα αγγίξει τα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε υποσχέθηκε ότι πρόκειται να εγκριθεί έκτακτη οικονομική στήριξη, αλλά η κύρια προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει να περιοριστούν οι εστίες μόλυνσης, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν κανονικά τα σχολεία, στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Αυτός είναι και ο λόγος που αποφασίστηκε ότι όποιος βρίσκεται σε ανοικτούς χώρους με πολυκοσμία (όπως πλατείες, ιστορικά κέντρα των πόλεων ή και έξω από μπαρ και μαγαζιά), από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 6 το πρωί θα πρέπει υποχρεωτικά να φορά προστατευτική μάσκα.

Μεγάλη η οικονομική ζημιά

ύμφωνα με υπολογισμό της εμπορικής ένωσης Confcommercio, η οικονομική ζημιά από την ιδιαίτερα μειωμένη παρουσία τουριστών, θα ανέλθει το φετινό καλοκαίρι στα 13,7 δισ. ευρώ.

Ο υπολογισμός αφορά τον τζίρο που προβλέπεται ότι θα προκύψει, συνολικά, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η μεγαλύτερη ζημιά οφείλεται κυρίως στην «εξαφάνιση» των ξένων, εύπορων τουριστών.

Στα μεγάλα ξενοδοχεία πέντε αστέρων, η πτώση των κρατήσεων άγγιξε το 80%, ενώ σε ό,τι αφορά τους ξένους έφτασε το 92% σε σχέση με την ίδια περσινή περίοδο.

Πρόκειται για χιλιάδες Ρώσους, Κινέζους, Αμερικανούς, Ιάπωνες, Αυστραλούς και Βραζιλιάνους τουρίστες, οι οποίοι τα προηγούμενα χρόνια κατέκλυζαν τα ιταλικά θέρετρα (όπως την Ταορμίνα της Σικελίας και το Σορέντο της Καμπανίας), αλλά και πόλεις με ιστορικό παρελθόν, όπως την Ρώμη, τη Βενετία, τη Νάπολη και τη Φλωρεντία.