Αναγνώστες του Adiakritos.gr από το Ξυλόκαστρο, καταγγέλλουν ότι δύο γιατροί της περιοχής διαφημίζουν και πραγματοποιούν «στιγμιαία» τεστ για Κορονοϊό και τα πουλάνε αντί 70€ έκαστο!!!

Μάλιστα καταγγέλλεται ότι οι εν λόγω «κύριοι», οι οποίοι είναι γνωστοί στο Ξυλόκαστρο, επειδή ασχολούνται ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ή στο οικογενειακό περιβάλλον τους έχουν πρόσωπα της τοπικής δημοτικής αρχής.

Συνεργάτες τους και συνυποψήφιοί τους έχουν το θράσος να διαφημίζουν τα τεστ ακόμα και μέσω Facebook… Σύμφωνα με την καταγγελία ήδη ενημερώθηκαν πολλοί γιατροί, ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας και το Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου για την παράνομη δράση τους, ενώ κλήθηκαν και σε απολογία, με τον Ιατρικό Σύλλογο Κορινθίας να εκδίδει και σχετική ανακοίνωση για το παράνομο της πράξης τους.

Σε μια εποχή που η χώρα μας και ολόκληρος ο κόσμος διέρχονται μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της ιστορίας, κάποιοι εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη αδυναμία για κερδίσουν χρήματα ως νέοι μαυραγορίτες υγείας…Άραγε ο δήμος δεν ενδιαφέρεται για τη δημόσια υγεία;;; ή συγγενική και εκλογική σχέση των γιατρών με την δημοτική αρχή επιβάλλει omerta;;;

ι καταγγέλλοντες ζητούν να επέμβει τώρα Εισαγγελέας ενώ για να σταματήσει η αισχροκέρδεια θα πρέπει να επιταχθούν τα περιβόητα «στιγμιαία» τεστ.

Παραθέτουμε την σχετική ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΕΣΤ COVID-19

trong>28/03/2020

Σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση για την χώρα μας, όπου τα μέτωπα είναι ανοιχτά και οι πληροφορίες καταιγιστικές, είναι εύλογος ο προβληματισμός και η ανησυχία των πολιτών. Η πανδημία COVID-19, σε συνάρτηση με το ελλιπές σύστημα υγείας της χώρας μας, βαθαίνει την υγειονομική κρίση.

Μετά από πληροφορίες που δεχθήκαμε και αφορούν τον νομό Κορινθίας, θεωρούμε υποχρέωσή μας, την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων πολιτών, σε σχέση με τα τεστ COVID-19, δίνοντας ταυτόχρονα οδηγίες κατεύθυνσης:

Η μοναδική και αξιόπιστη εργαστηριακή διάγνωση του νέου Κορονοϊού, με βάση το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, γίνεται με τη μέθοδο PCR.

Κάθε λήψη δείγματος γίνεται ΜΟΝΟ από ιατρό ειδικότητας που εμπλέκεται άμεσα στην διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου (Παθολόγος, Γενικός Ιατρός, Πνευμονολόγος, Παιδίατρος, ΩΡΛ, Εργαστηριακοί Ιατροί)

Οι ιατροί που επιθυμούν τη παροχή του τεστ πρέπει να καταθέτουν γραπτό αίτημα στον ΙΣΚ με όλες τις προδιαγραφές, ο οποίος με τη σειρά του ενημερώνει τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται για το τεστ να ερωτούν τον ιατρό τους για την αξιοπιστία των τεστ και να ζητούν το γραπτό έγγραφο που τους έχει χορηγηθεί από τον ΙΣΚ.

Σε περίπτωση αλλαγής οδηγιών και τακτικής από το Υπουργείο Υγείας θα υπάρξει άμεση ενημέρωσή σας. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας οφείλει πρωτίστως να διαφυλάξει τα συμφέροντα των μελών του, αλλά και να προασπίσει τους πολίτες, ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας.

Πρόεδρος Γενικός Γραμματέας

Χρυσοβαλάντης Μέλλος Παναγιώτης Φίλης