Το κινητό τηλέφωνο είναι η συσκευή που αγγίζουμε πιο συχνά και φέρνουμε τόσο κοντά στο πρόσωπό μας κάθε μέρα, πράγμα που σημαίνει ότι βακτηρίδια, ιοί (όπως ο κορονοϊοί), ή άλλα μικρόβια που επικάθονται στην οθόνη ή σε άλλα μέρη του (handsfree, buds, θήκες κ.λπ.) μπορούν εύκολα να μεταφερθούν στο δέρμα και να μας βλάψουν.

Σύμφωνα με έρευνα της Deloitte, ο μέσος χρήστης ελέγχει το τηλέφωνό του περισσότερες από 50 φορές την ημέρα.

Κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, τα χέρια σας ή/και τα γάντια που φοράτε αφήνουν στην επιφάνεια της συσκευής σας βακτήρια, ιούς και μικρόβια.

ο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα σε έρευνά του αποκάλυψε ότι τα κινητά τηλέφωνα έχουν 10 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας, επειδή συνήθως ο μέσος χρήστης παραβλέπει τον καθαρισμό της ηλεκτρονικής του συσκευής.

m>(Σκεφτείτε λίγο πόσες φορές καθαρίζεται η τουαλέτα του σπιτιού σας και πόσες η συσκευή σας.)

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμβουλεύουν το ευρύ κοινό να πλένει συστηματικά τα χέρια του και να απολυμαίνει τα αντικείμενα και τις επιφάνειες που αγγίζει συχνά.

Αυτό σημαίνει ότι το να διατηρείτε τη συσκευή του κινητού σας καθαρή είναι εξαιρετικά σημαντικό.

strong>Επίσης, αν χρησιμοποιείτε θήκη για το τηλέφωνό σας, θα πρέπει να την καθαρίσετε και αυτή. Στην περίπτωση της θήκης όμως τα πράγματα είναι πιο εύκολα και το κόστος ενδεχόμενης καταστροφής της σαφώς πολύ μικρότερο από αυτό της συσκευής σας.

ο ίδιο ισχύει και για τα buds και λοιπά εξαρτήματα που χρησιμοποιείτε, τα οποία πρέπει να καθαρίζονται επίσης σχολαστικά.

Η πρώτη σκέψη όσων διαβάζετε το παρόν άρθρο είναι να σπεύσετε να καθαρίσετε το κινητό σας τηλέφωνο με κάποιο αλκοολούχο διάλυμα.

υγκρατηθείτε όμως! Μην το κάνετε!

Κάτι τέτοιο μπορεί να καταστρέψει τις επιστρώσες που κρατούν μακριά το νερό, τον ιδρώτα,  και τα έλαια που λιπαίνουν το δέρμα από τη συσκευή και τις ανοιχτές θύρες του κινητού σας και να έχετε πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Κάποιοι προτείνουν απολυμαντικά μαντιλάκια με περιεκτικότητα σε ισοπροπυλική αλκοόλη 70% (το πόσο εύκολο είναι άραγε να ελέγχει κανείς την περιεκτικότητα, είναι άλλο ζήτημα) και κάποιοι άλλοι ένα απλό μαλακό υγρό πανάκι (πόση μικροβιοκτόνο δράση μπορεί να έχει ένα απλό μαλακό πανάκι άραγε;)

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι ο αποτελεσματικός καθαρισμός του κινητού μας είναι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, δεδομένου ότι πολλά από τα συνήθη προϊόντα που χρησιμοποιούνται για απολύμανση μπορούν ενδεχομένως να βλάψουν τη συσκευή μας.

Επιλέξετε λοιπόν τον σωστό και ενδεδειγμένο τρόπο καθαρισμού για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Εάν όμως εξακολουθείτε να ανησυχείτε ότι θα καταστρέψετε την οθόνη του τηλεφώνου σας με τα απολυμαντικά μαντηλάκια, υπάρχει και πιο εξελιγμένη και αποτελεσματική λύση της τεχνολογίας με ακτίνες UV.

Πρόκειται για μία συσκευή απολύμανσης, στην οποία τοποθετούνται το κινητό και τα λοιπά αξεσουάρ του (θήκες, buds, καλώδια κ.ά.), και μέσα σε δύο λεπτά με τη χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας καταστρέφει το 99,99% μικροβίων, ιών και βακτηρίων που επικάθονται στις επιφάνειές τους.

Η Smartec χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία υποχρεωτικά, τόσο για την ασφάλεια του προσωπικού της όσο και για την ασφάλεια των πελατών της σε κάθε συσκευή Samsung που παραλαμβάνει και επισκευάζει και την παρέχει ΔΩΡΕΑΝ ως υπηρεσία απολύμανσης συσκευής, σε όσους από εσάς θέλετε να είστε σίγουροι ότι το κινητό σας είναι απολύτως καθαρό και ασφαλές.

 

 

 

style="text-align: right;">Ευχαριστούμε τη Smartec A.E – Eξουσιοδοτημένο service για κινητά και tablet SAMSUNG

style="text-align: right;">Φειδιππίδου 7, 12 461, Χαϊδάρι

m>210 58 20 000

bsp;