Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας και αρχηγός των Συντηρητικών, Μπόρις Τζόνσον, εξακολουθεί και σήμερα να βρίσκεται στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί, καθώς τα επίμονα συμπτώματα της μόλυνσης από τον κορονοϊό δεν παρουσίασαν βελτίωση, 10 ημέρες αφότου διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί.

«Ο πρωθυπουργός βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο», ανέφερε πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση του Τζόνσον. «Πέρασε τη νύχτα στο νοσοκομείο».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός βρισκόταν σε απομόνωση στη Ντάουνινγκ Στριτ αφότου διαγνώστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο χθες βράδυ, επειδή ο υψηλός πυρετός που παρουσίασε επέβαλε, σύμφων με συστάσεις του προσωπικού του γιατρού, να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις.

Πρόκειται για «προληπτικό μέτρο, καθώς ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει συμπτώματα μόλυνσης από τον κορονοϊό που επιμένουν, 10 ημέρες αφότου διαγνώστηκε πως προσβλήθηκε», αναφέρει το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε.

Η Ντάουνινγκ Στριτ πάντως επιμένει πως κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού δεν προκαλεί καμία ανησυχία και πως θα παραμένει επικεφαλής της κυβέρνησης.