Πρόσφατα στην ελληνική Βουλή ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση. Ας δούμε και μία λύση που παρουσιάστηκε πρόσφατα από μία εταιρεία για την ηλεκτροκίνηση στις μεταφορές.

Το EAV 2Cubed eCargo είναι ένα μικρό, ευέλικτο, ηλεκτροκίνητο φορτηγάκι, με εργονομικό χώρο φόρτωσης

Οι εταιρείες προσπαθούν να παράγουν φορτηγά φιλικά προς το περιβάλλον, ηλεκτροκίνητα, βολικά και λοιπά.

Η Electric Assisted Vehicles Limited, όμως παρουσίασε ένα φορτηγό – ποδήλατο! Η εταιρεία εμπνεύστηκε από την περίοδο της καραντίνας όπου αυξήθηκαν πολύ οι διανομές με ντελίβερι.

Το EAV 2Cubed eCargo είναι πρωτίστως ένα ευέλικτο φορτηγάκι, με εργονομικό χώρο φόρτωσης που προορίζεται στην μεταφορά προϊόντων μέσα στην πόλη. Ο χώρος φόρτωσης μπορεί να μεταφέρει εμπορεύματα έως 2 κυβικά μέτρα. Μάλιστα ,ο χώρος αυτός δείχνει να καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό των διανομών μέσα στην πόλη, κάτι που μαρτυρά και μια πρόσφατη έρευνα που δείχνει ότι, μόλις το 25% του χώρου φόρτωσης των βαν χρησιμοποιείται κατά μέσο όρο από τις εταιρείες διανομής προϊόντων σε αστικό περιβάλλον. Το συγκεκριμένο βαν διαθέτει ηλεκτροκινητήρα, οπότε, εκτός από ευέλικτο είναι και φιλικό στο περιβάλλον, ενώ, η ισχύς του έχει έναν ακόμη βοηθό: τα πόδια του οδηγού, που θα κάνουν πετάλι, δίνοντας λίγο παραπάνω γκάζι στα δρομολόγια και υποβοηθώντας με αυτό τον τρόπο τον ηλεκτροκινητήρα.