Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε ύποπτο για την επίθεση στη Χάγη

0
16

Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε έναν 35χρονο άστεγο άνδρα σήμερα Σάββατο, με την κατηγορία ότι μαχαίρωσε τους τρεις έφηβους στον πολυσύχναστο λόγω Black Friday δρόμο, στη Χάγη.

Ο άνδρας, του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύφθηκε, συνελήφθη στη Χάγη νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου και πριν από λίγο μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα για ανάκριση, δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Marije Kuiper.

Τα θύματα, δύο κορίτσια 15 ετών και ένα 13χρονο αγόρι πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονταν και, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε : “Χρησιμοποιήσαμε όλα τα διαθέσιμα μέσα – ορατά και “αόρατα” – για να εντοπίσουμε το δράστη αυτού του αποτρόπαιου συμβάντος  το συντομότερο δυνατόν”. Αυτό περιελάμβανε τη μελέτη βίντεο από την περιοχή, όπου βρίσκονται πολλές κάμερες παρακολούθησης.

Η επίθεση στη Χάγη ήρθε λίγες ώρες αργότερα από την επίθεση στον Λονδίνο, όπου έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα. Μέχρι αποδείξεως τουναντίον, αρχές  αντιμετωπίζουν την επίθεση στους τρεις εφήβους ως τρομοκρατική επίθεση.