Πριν προλάβει να συμφωνηθεί η κατάπαυση πυρός στη Λιβύη, φαίνεται πως η εκεχειρία “έσπασε” από δυνάμεις του Αλ Σαράζ, όπως μεταδίδεί ο επίσημος λογαριασμός του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, του στρατηγού Χαφτάρ στο twitter.

Επίσης, ο στρατηγός Babrouk Al-Gazavi δήλωσε (σύμφωνα με το πρακτορείο TASS) πως οι δυνάμεις του Σαράζ χρησιμοποίησαν κάθε είδους όπλα κατά την παραβίαση της εκεχειρίας, ακόμα και πυροβολικό. Συγκεκριμένα είπε “οι δυνάμεις αυτές παραβίασαν την εκεχειρία σε διάφορες περιοχές. Εμείς ακόμα ακολουθούμε τις εντολές της ηγεσίας μας για κατάπαυση του πυρός. Περιμένουμε περισσότερες εντολές”

Μεταδίδεται πως στις 12:15 δυνάμεις του Σαράζ άνοιξαν πυρ σε συνοικίες της Τρίπολης όπου υπήρχαν και δυνάμεις του Χαφτάρ και στις 12:34 η 166η Μονάδα Πεζικού του Χαφτάρ δέχθηκε βομβαρδισμό με  αποτέλεσμα ένα νεκρό στρατιώτη των δυνάμεων του Χαφτάρ.

Υπεθυμίζεται πως  λίγο μετά τις 11 τη νύχτα, ο Λυβικός Εθνικός Στρατός του στρατηγού Χαφτάρ έκανε δεκτή την πρόταση για κατάπαυση του πυρός, με την προειδοποίηση ότι σε περίπτωση που αυτή παραβιαστεί, η απάντησή του προς τις δυνάμεις του Σαράζ, οι οποίες πλέον ελέγχουν ένα ελάχιστο τμήμα της πρωτεύουσας, θα είναι σκληρότατη