Γιατί δεν ?? #PrayForAustralia ❤️, παιδιά; Σας πέφτει μακριά; (videos + photos)

0
75

Πήξαμε γενικώς στους Ζεζουίδες τα τελευταία χρόνια.

Κι αφού μετά από τόσους Μπατακλάνηδες, Παρίδες, Μπελζίδες και (σχετικά πρόσφατους) ΝοτρΝτάμηδες γκώσαμε, για να μη γίνουμε πληκτικοί είπαμε να ασχοληθούμε με τους κουραμπιέδες μας, τα πρωτοχρονιάτικα οικογενειακά τραπεζώματα και την καινούρια μας χνουδωτή παντόφλα που περιχαρώς ποστάραμε στα social media.

Τι πιο πρωτότυπο άλλωστε από το δικό μας χριστουγεννιάτικο δέντρο, την πιατέλα με τα μελομακάρονα και την αφεντομουτσουνάρα μας δίπλα στο *”στη γωνιά μας κόκκινο τ’ αναμμένο τζάκι” (*χριστουγεννιάτικο τραγουδάκι);

Kι αφού _στην κυριολεξία_ ο κόσμος καίγεται, είπαμε κι εμείς να χτενιστούμε, να σημαιοστολιστούμε και… τι κι αν “Φυσάει πολύ απ’ το σπασμένο σου το τζάμι
τι κι αν φυσάει πολύ και μπαίνει κρύος ο βοριάς”, η θαλπωρή από το ποσταρισμένο αναμμένο τζάκι θόλωσε και την κρίση και την ευαισθησία μας.

Άλλωστε, όπως και ο Αμαζόνιος, η Αυστραλία πέφτει πολύ μακριά για να αγγίξει η τραγικότητα των ημερών τις τρυφερές καρδιές μας.

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στα παρακάτω…
Έτσι για να καταλάβουμε πως η αγάπη, που τόσο εύκολα διακηρύξαμε πως κατανοούμε ως έννοια, δεν αφορά μόνο τον μικρόκοσμό μας.

Άλλο ενσυναίσθηση, αγάπες μου, κι άλλο αυταγάπη.
Άντε… για να μη συμπεράνω πως τα Ζεσουρέ και τα ΠρειΦόρ σας ήταν άλλη μια προσπάθεια επιστράτευσης ξεχαρβαλωμένων λάικ.

#PrayForAustralia, λοιπόν, μουγκά, σεμνά, χωρίς φανφάρες.
(Ενημερωτικά: Φωτογραφίες σου με κοάλα και λεζάντες του τύπου “Αχ, τα καημένα τα καγκουράκια”, από το προπέρσινο ταξίδι σου στην Καμπέρα, και θα λογοκριθούν και θα θεωρηθείς μουρλοΚαμπέρα.)

Αλλιώς… #PrayOnlyForYourself(Γιατί το να “προσεύχεσαι” μόνο για να αποδείξεις ότι είσαι εμπειρογνώμονας μνημείων UNESCO και να σου κάνουν λάικ, λίγο πολύ όλοι το έχουμε ματαξαναδεί.)